Παρασημοφόρηση μετά θάνατον για τα αδέρφια Μανδαλιού που σκοτώθηκαν στη Λιβύη - Οδύνη στο τελευταίο «αντίο» (φωτογραφίες)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 21:41 Παρασημοφόρηση μετά θάνατον για τα αδέρφια Μανδαλιού που σκοτώθηκαν στη Λιβύη - Οδύνη στο τελευταίο «αντίο» (φωτογραφίες)

Στη μνήμη τους θα απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος του Φοίνικος - Παρούσα στην κηδεία και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Με προεδρικό διάταγμα, μετά από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, στα δύο αδέλφια Μανδαλιού, που έχασαν την ζωή τους στη Λιβύη θα απονεμηθεί, μετά θάνατον, ο Μεγαλόσταυρος του Φοίνικος.

Νωρίτερα σήμερα τελέστηκε η κηδεία της Άντζελας-Μόιρας και του Φιλίπ-Αντώνη Μανδαλιού, οι οποίοι συμμετείχαν στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας «Daniel».

Στην κηδεία παρέστη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στα αδέλφια Μανδαλιού

Το τελευταίο αντίο στην Άντζελα-Μόιρα και τον Φίλιπ-Αντώνιο Μανδαλιό, τα δύο αδέλφια που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στην Λιβύη μαζί με τους τρεις ένστολους, είπαν συγγενείς και φίλοι των δύο, αδικοχαμένων αδελφών από τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, στη Βουλιαγμένη.

Tραγικές φιγούρες οι γονείς των δύο νέων καθώς και ο σύζυγος της Άντζελας ο οποίος είχε ανέβει τα σκαλιά της Εκκλησίας μαζί με την 32χρονη οχτώ ημέρες πριν από το πολύνεκρο τροχαίο και σήμερα τη συνόδευσε στην τελευταία της κατοικία.

Δείτε φωτογραφίες:

adelfia_livii_kideia__2_
adelfia_livii_kideia__3_
adelfia_livii_kideia__1_
 

Ο ίδιος, με κάλεσμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε από τον κόσμο αντί στεφάνων να δώσει χρήματα υπέρ των πλημμυροπαθών στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης.

Η Άντζελα και ο Φίλιππος, 32 και 33 ετών αντίστοιχα, ήταν παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζης και συμμετείχαν εθελοντικά ως διερμηνείς στην ελληνική αποστολή με προορισμό την Λιβύη.

adelfia_livii_kideia__5_
adelfia_livii_kideia__6_
adelfia_livii_kideia__4_
adelfia_livii_kideia__7_
adelfia_livii_kideia__8_

adelfia_livii_kideia__9_

Στη μνήμη τους στεφάνι κατέθεσαν η Πρεσβεία της Λιβύης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
 

 

Τον παρόν στη νεκρώσιμη ακολουθία έδωσαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης, καθώς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

5977336
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μετά την κηδεία ακολούθησε η τελετή της ταφής στο Κοιμητήριο της Βούλας.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση