Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Να χαρείς αυτές τις μέρες» - «Οι χαρές στην πολιτική δεν είναι περίσσιες»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 12:54 Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Να χαρείς αυτές τις μέρες» - «Οι χαρές στην πολιτική δεν είναι περίσσιες»

Την επομένη της νίκης του, η πρώτη επίσημη συνάντηση που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι με τον πρώην αρχηγό του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή την ώρα οι δύο άνδρες συναντώνται στη Βουλή, στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παραδίδει και με τη βούλα το «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Να χαρείς αυτές τις ημέρες γιατί οι χαρές δεν είναι περίσσιες στην πολιτική», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη στο σύντομο διάλογο που είχαν οι δυο τους on camera. 

   «Θερμά συγχαρητήρια από κοντά. Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Θα σου χρειαστεί. Έτσι λέμε εδώ, πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλες δυσκολίες. Ενότητα και συντροφικότητα. Κρατάω τη φράση που είπες πως στους συντρόφους κι ο δεύτερος είναι πρώτος».

Ολόκληρος ο διάλογος Τσίπρα-Κασσελάκη

Τσίπρας: Θερμά συγχαρητήρια και από κοντά, εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Έτσι λέμε εμείς εδώ. Πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, να ξέρεις όποιος μπαίνει στην πολιτική, οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι πολλές. Μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που  υπάρχει. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Με ενότητα και συντροφικότητα κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους. Ο δεύτερος είναι πρώτος δεν είναι όπως το NBA.

Κασσελάκης: Μάλλον βλέπεις περισσότερο NBA από εμένα.

Τσίπρας: Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω μπέιζμπολ. 

Κασσελάκης: Έτσι είναι στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο πρώτος είναι πρώτος.

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την είσοδό του στη Βουλή για το ραντεβού του με τον κ. Τσίπρα συνοδευόταν από τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η επόμενη ημέρα και το στοίχημα της ενότητας

Η επόμενη μέρα στο κόμμα, με φόντο την αλλαγή σκηνικού υπό την προεδρία Κασσελάκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της Κουμουνδούρου αλλά και όλης της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Το μεγάλο crash test για τον νέο αρχηγό είναι η ενότητα της παράταξης. 

Αρκετοί δεν είδαν με καλό μάτι την εκλογή του – νεοφερμένου στην πολιτική – Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μεγάλο «αγκάθι» θα είναι και το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εξωκοινοβουλευτικός πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς δεν έχει εκλεγεί βουλευτής. 

Ενδεικτικές οι αιχμηρές δηλώσεις του Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος έστειλε το μήνυμα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε».

«Αυτό που έγινε δεν διδάσκεται. Θα μας γράψουν στις σχολές της Πολιτικής Επιστήμης σε όλο τον κόσμο. Έγινε για πρώτη φορά και πιστεύω πως δεν θα ξαναγίνει» σχολίασε για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη ο Στέλιος Κούλογλου.

Και συνέχισε, λέγοντας, πως ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε κατά την γνώμη μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ που τον ξέραμε ως αριστερό κόμμα τελείωσε. Έχουμε ένα καινούργιο κόμμα στην πραγματικότητα που διατηρεί ακόμα το brand name, τα γραφεία, τα μέσα ενημέρωσης, την κρατική χρηματοδότηση. Πρέπει να δούμε εάν αυτό που γίνεται θα είναι ένα άλμα προς τα εμπρός ή ένα άλμα στο κενό».

Τόνισε, δε, πως πλέον η Αριστερά είναι μια μετεξέλιξη από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε πως δεν ξέρει την πολιτική πολύ καλά και πρακτικά θα πρέπει να δώσει εξετάσεις.

Όπως είπε, κανείς δεν θα ξεκινήσει τώρα ανταρτοπόλεμο, ενώ σημείωσε πως η εκλογή Κασσελάκη είναι αποτέλεσμα μιας εκφυλιστικής κατάστασης, που επικρατούσε στον ΣΥΡΙΖΑ στην ιδεολογία, καθώς πλέον έχουν χαθεί οι αναφορές.

Υπενθυμίζεται δε ότι χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέφυγε να δώσει συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο και σημείωσε: «Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά»…

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση