Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έκλεισε τα 100: «Ένας αιώνας ζωής, δεκαετίες προσφοράς» έγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 11:37 Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έκλεισε τα 100: «Ένας αιώνας ζωής, δεκαετίες προσφοράς» έγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου

Ολόκληρη η ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού για τα γενέθλια της μητέρας του.

Έναν αιώνα ζωής έκλεισε το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου η Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Η κα Παπανδρέου γεννήθηκε το 1923 στο Όουκ Παρκ του Ιλινόι, σε μία μικροαστική οικογένεια και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, όπου γνωρίστηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

 To Σάββατο, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε για τη μητέρα του κάνοντας repost μια ανάρτηση της Άννας Καραμάνου με όλη την πορεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου για τα γενέθλια της μητέρας του:

Ένας αιώνας ζωής, δεκαετίες προσφοράς στους κοινωνικούς αγώνες και αλληλεγγύης στις διεκδικήσεις των γυναικών για ισότητα και χειραφέτηση.

Η φίλη και συντρόφισσα Άννα Καραμάνου αποτυπώνει με ένα μεστό, αλλά και ιδιαίτερα συγκινητικό κείμενο, την πορεία της Μαργαρίτας και τη συνεισφορά της στο φεμινιστικό κίνημα, όπως τις βίωσε η ίδια. Μνημονεύει και τις μεγάλες τομές που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, όπως οι αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο. Ιδιαίτερη αναφορά στο αγαπημένο “παιδί” της, την Ένωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ), καθώς και σε μια σημαντική πρωτοβουλία της, την WinPeace που έφερε κοντά γυναίκες από την Ελλάδα και την Τουρκία, δίνοντας ένα ηχηρό παράδειγμα συνεργασίας για την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
Μητέρα, χρόνια πολλά!

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση