Παναγιώτης Φραντζής: Ο άνθρωπος που στραγγάλισε και τεμάχισε τη 18χρονη σύζυγό του, σήμερα έχει δημιουργήσει νέα οικογένεια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 11:51 Παναγιώτης Φραντζής: Ο άνθρωπος που στραγγάλισε και τεμάχισε τη 18χρονη σύζυγό του, σήμερα έχει δημιουργήσει νέα οικογένεια

Πριν από 36χρονια ο Παναγιώτης Φραντζής αφού σκότωσε την τότε σύζυγό του πέταξε τη διαμελισμένη σορό της στα σκουπίδια - Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας

Ένα έγκλημα ερωτικού πάθους που συντάραξε το πανελλήνιο τη δεκαετία του 1980 ήταν αυτό με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Φραντζή, ο οποίος αφού στραγγάλισε στη συνέχεια τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια το διαμελισμένο σε έντεκα κομμάτια, σώμα της γυναίκας του, Ζωής Γαρμανή προκειμένου να το εξαφανίσει.

Ο εισαγγελέας της έδρας, τότε, ακούγοντας τον Παναγιώτη Φραντζή κατά τη διάρκεια της δίκης να εξιστορεί ότι χρειάστηκαν 4 ώρες για να κομματιάσει το άψυχο σώμα της 18χρονης Ζωής είχε προτείνει να εφαρμοστεί η ποινή θανάτου (σ.σ. είχε καταργηθεί από το 1972) ενώ ο συνήγορος πολιτικής αγωγής είχε αναφέρει χαρακτηριστικά «πήγαινε να αυτοκτονήσεις». Ο Παναγιώτης Φραντζής κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και περιυβρίσεως νεκρού ενώ του επιβλήθηκε η ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

fratzis-1
 
 

 

 
Τριάντα έξι ολόκληρα χρόνια μετά ο Παναγιώτης Φραντζής έχει αποκτήσει τη δική του οικογένεια. Όταν τον Οκτώβριο του 2005 αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε 18χρονια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αποφάσισε να «θάψει» το παρελθόν του, να αλλάξει σελίδα στη ζωή του και να ενταχθεί στην κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του ο Φραντζής ερωτεύτηκε μια γυναίκα, με την οποία οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κάνει οικογένεια. Ο ίδιος δεν σκέφτηκε ποτέ να εγκαταλείψει τη χώρα όπως ίσως θα έκαναν άλλοι στη θέση του και ζει μεγαλώνοντας την οικογένειά του.

fratzis-2
 


Πώς έφτασε να κατακρεουργήσει τη Ζωή

25 Ιουνίου 1987. Στα Κάτω Πατήσια ένας ρακοσυλλέκτης ψάχνει ανάμεσα στα σκουπίδια όταν ανακαλύπτει το τεμαχισμένο σώμα μιας ακέφαλης γυναίκας. Στην αρχή η αστυνομία δυσκολεύεται να ανακαλύψει ότι το κομματιασμένο σώμα ανήκει στην 18χρονη Ζωή Γαρμανή κι ο δολοφόνος της είναι ο 27χρονος σύζυγός της, Παναγιώτης Φραντζής.

Στον πανικό του ο Φραντζής να ξεφορτωθεί το τεμαχισμένο σώμα της γυναίκας του, είχε ξεχάσει μέσα σε μια από τις σακούλες με τα ανθρώπινα μέλη την απόδειξη ενός κρεοπωλείου,στοιχείο που θα έφτανε πολύ κοντά στα ίχνη του. Βλέποντας ο ίδιος ότι ο κλοιός σφίγγει αποφάσισε να παραδοθεί μόνος του στις αστυνομικές αρχές, να ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη του και να αποκαλύψει την τοποθεσία που είχε πετάξει το κεφάλι της Ζωής.

Ο Φραντζής παραπέμφθηκε σε δίκη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση και κατά την απολογία του, στους δικαστές είχε πει : «Ήμουν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Έκανα εμετό όταν την τεμάχιζα, σταματούσα και ξανάρχιζα.Υπήρχε και μια έντονη μυρωδιά από τα αίματα ...Καυγαδίσαμε, βγήκα εκτός εαυτού. Την έσπρωξα κι εκείνη χτύπησε στην κόγχη του κρεβατιού.Όταν έσκυψα να τη σηκώσω, κατάλαβα ότι ήταν νεκρή. Δεν τη στραγγάλισα, δεν είμαι φονιάς. Παραδέχομαι την κατηγορία της προσβολής νεκρού αν και δεν μπορώ να δώσω στην πράξη μου αυτή, λογική εξήγηση.Τύψεις θα έχω σε όλη μου τη ζωή και δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου, που δεν μπόρεσα να δείξω ψυχραιμία, εννοώ τη στιγμή που πέθανε η Ζωή».

Η ιατροδικαστική εξέταση είχε δείξει ότι η Ζωή Γαρμανή είχε πεθάνει από στραγγαλισμό κι ενώ είχαν βρεθεί ασφυκτικά φαινόμενα στον πνεύμονα και την καρδιά της, ο Φραντζής επέμενε ότι ήταν ατύχημα και δήλωνε ότι την αγαπούσε ακόμα. Η Ζωή Γαρμανή τελείωνε το Λύκειο όταν στραγγαλίστηκε και τεμαχίστηκε από τα χέρια του Φραντζή. Οι δυο τους γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών κι εκείνος φοιτητής της Α.Σ.Ο.Ε.Ε.

fratzis-4

 

Η Ζωή ήταν όμορφη και φιλάρεσκη , γεγονός που έκανε τον 27χρονο, τότε, Φραντζή να τη ζηλεύει παράφορα και να καβγαδίζουν συνέχεια. Ωστόσο, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε αργότερα στους δικαστές κάθε καυγάς τους τελείωνε όταν τους συνέπαιρνε παράφορος έρωτας. Εκείνο το μοιραίο βράδυ μετά από έναν ακόμη έντονο καβγά που είχε η Ζωή μαζί του, συνευρέθηκαν σεξουαλικά και τον αποκάλεσε ανίκανο, σύμφωνα με όσα είχε ισχυριστεί ο Φραντζής.

fratzis-3

Αυτό ήταν αρκετό για να ξεχυλίσει το ποτήρι  να «γυρίσει το μυαλό του» και να τη σκοτώσει. Όταν διαπίστωσε ότι η 18χρονη Ζωή είναι νεκρή πήρε ένα κουζινομάχαιρο κι ένα σφυρί για να την τεμαχίσει και να την αποκεφαλίσει. Τέσσερις ολόκληρες ώρες χρειάστηκαν για να ολοκληρώσει το μακάβριο έργο του. Την πέταξε στα σκουπίδια για να την εξαφανίσει σκεπτόμενος το σενάριο ότι η γυναίκα του, τον εγκατέλειψε.

Ο Παναγιώτης Φραντζής κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και περιυβρίσεως νεκρού και του επιβλήθηκε η ποινή της ισοβίου καθείρξεως. Έμεινε στις φυλακές για 18χρόνια και τον Οκτώβριο του 2005 αποφυλακίστηκε. Το σκεπτικό της απόφασης ανέφερε ότι βγήκε από τη φυλακή «συνεπεία ευεργετικού υπολογισμού 2316 ημερών εργασίας και αναστολής εκτελέσεως του υπολοίπου της ποινής του».

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση