Φίλης: Εικόνα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ, θα θέσω θέμα ηγεσίας -Τον Κασσελάκη τυπικά τον έφερε ο Τσίπρας, να απαντήσει γιατί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 12:03 Φίλης: Εικόνα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ, θα θέσω θέμα ηγεσίας -Τον Κασσελάκη τυπικά τον έφερε ο Τσίπρας, να απαντήσει γιατί

Δεν έχει τέλος η τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη του κόμματος να εκφράζουν με έντονο τρόπο τη δυσφορία τους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη για την κακή πορεία του κόμματος.

Ο Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε πως στο συνέδριο θα θέσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε πως με τις κινήσεις Κασσελάκη «ο κόσμος πέφτει από τα σύννεφα με αυτά που ακούει». Μάλιστα, έκανε λόγο για εικόνα διάλυσης και εξευτελισμού. Παράλληλα, ο πρώην βουλευτής τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ του 2012». Τόνισε δε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξυπηρετεί τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μικρό και συστημικό κόμμα, το οποίο θα εξυπηρετεί το σύστημα, όντας «τσόντα» οποιουδήποτε συστημικού κόμματος θελήσει να κυβερνήσει.

«Όπως εκφράζεται τώρα ο κ. Κασσελάκης, δεν μπορεί να είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησαν περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7%. Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε», πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο πρώην πρόεδρος έφερε στο κόμμα τον Κασσελάκη και ο ίδιος οφείλει να απαντήσει γιατί». Παράλληλα, τόνισε πως «κανείς δεν υπονόμευσε τον Τσίπρα, τον αναδείξαμε αρχηγό και τον στηρίξαμε».

Αναφερόμενος στις απόψεις που έχει γράψει στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού. Δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι. Δεν τα λέει αυτά ο κ. Κασσελάκης το 2015, τα λέει πριν από μερικές ημέρες στο ΣΕΒ, πρόσθεσε.

«Τον καταλαβαίνω απόλυτα τον Κούλογλου»

Ερωτηθείς για την παραίτηση Κούλογλου, ο κ. Φίλης απάντησε πως «ο κ. Κούλογλου δεν εξελέγη με το κόμμα Κασσελάκη αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραδώσει την έδρα του στην Ευρωβουλή.

 

πηγή: iefimerida.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση