Στέφανος Κασσελάκης : «Φιλοδοξώ να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 16:11 Στέφανος Κασσελάκης : «Φιλοδοξώ να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας»

Τι ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου του Economist - Η απάντηση της κυβέρνησης

Νέα πολιτική τοποθέτηση έκανε χθες από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Εκλέχθηκα, με μεγάλη διαφορά, ως αουτσάιντερ στον προκριματικό αγώνα, ο οποίος κέρδισε τις εργατικές γειτονιές και τις αγροτικές περιοχές. Και αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό μέρος της θέσης μου σήμερα, ότι αυτοί που έμειναν έξω από το λεγόμενο σύστημα, είδαν σε μένα έναν σύγχρονο μαχητή όχι μόνο για τα συμφέροντά τους, αλλά και για το συλλογικό μέλλον της χώρας», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του συνεδρίου. 

«Φιλοδοξώ να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας για όλους τους Έλληνες -εντός και εκτός συνόρων- αλλά η πίστη μου πάνω απ' όλα είναι στον λαό που με αγκάλιασε και με ώθησε. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, οι άνθρωποι που λαχταρούν να γυρίσουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα, οι άνθρωποι που θάφτηκαν σε σωρούς λάσπης μετά τις πρόσφατες πλημμύρες και με αμελητέα κρατική στήριξη στο πλευρό τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Για εμάς δεν αποτελεί λύση ο εργασιακός μεσαίωνας. Βιώσιμη επιχείρηση σημαίνει θέσεις εργασίας, καλύτεροι μισθοί, κατανάλωση, ανάπτυξη, καινοτομία και εξωστρέφεια.   Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει άλλη στρατηγική. Διατηρεί ψηλά το ενεργειακό κόστος και το κόστος παραγωγής, αφήνει τις αγορές χωρίς έλεγχο, καλλιεργεί τη χρηματοδοτική ασφυξία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και η μόνη δήθεν διέξοδος που δίνει είναι η φθηνή εργασία.»

Απάντηση Μαρινάκη στον Στέφανο Κασσελάκη 

Στον Στέφανο Κασσελάκη απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Ο κ. Κασσελάκης, μετά την πολυήμερη απουσία του στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα για να εξυμνήσει την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και να συνεχίσει την τακτική του προκατόχου του, μηδενίζοντας κάθε επιτυχία της χώρας», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Έλληνες θυμούνται τα έργα και τις ημέρες του κ. Τσίπρα που τόσο θαυμάζει ο κ. Κασσελάκης. Οι ηγεσίες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν αλλά η γραμμή μένει ίδια. Άρνηση, τοξικότητα, "όχι σε όλα"», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση