Στο ψηφιακό wallet σε 6 μήνες η άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου και το διαβατήριο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 16:01 Στο ψηφιακό wallet σε 6 μήνες η άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου και το διαβατήριο (φωτο intime)

Ποιες υπηρεσίες θα ακολουθήσουν.

Και άλλες δυνατότητες προστίθενται στο ψηφιακό wallet μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο να ακολουθούν.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, προς το παρόν εκκρεμούν κάποιες νομικές διαδικασίες για το συγκεκριμένο βήμα στο ψηφιακό wallet, ενώ το τεχνικό κομμάτι πηγαίνει πολύ γρήγορα.

Σημείωσε δε, ότι το καινούργιο wallet μέχρι τέλος του χρόνου θα είναι ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα σε εμάς και πολλές υπηρεσίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά θα διαθέτει και ηλεκτρονικές κλήσεις και πληρωμές.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα απλοποιηθεί επίσης και η διαδικασία σχετικά με τις κλήσεις.

«Είναι ένα πλάνο ενός ευρύτερου σχεδίου για ψηφιοποίηση και αυτών των διαδικασιών. Και θα κόβονται ηλεκτρονικά οι κλήσεις και θα πληρώνονται ηλεκτρονικά», τονίζει ο κ. Παπαστεργίου, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα έκδοση του gov.gr, η παρουσίαση της οποίας θα γίνει σε 15 μέρες.

«Πλέον με τις παραπάνω από τις 1.600 υπηρεσίες δεν είναι βέβαιο ότι ξέρουμε τι θέλουμε ή ακόμη κι αν ξέρουμε αν θα το βρούμε διότι έχει μεγαλώσει πολύ ο κατάλογος των υπηρεσιών. Με έναν ψηφιακό βοηθό θα περιγράφουμε ή θα εκφωνούμε σε φυσικό λόγο τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε και θα μας απαντά είτε γράφοντας, είτε μετατρέποντας το κείμενο σε φωνή», καταλήγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ / ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση