Δολοφονία 23χρονης Φαίης: Τη βασάνιζαν και την εξέδιδαν η σπιτονοικοκυρά - προαγωγός, η μητέρα και η αδερφή της

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 09:53 Δολοφονία 23χρονης Φαίης: Τη βασάνιζαν και την εξέδιδαν η σπιτονοικοκυρά - προαγωγός, η μητέρα και η αδερφή της (φωτο intime)

Την βασάνισε "αργά" μέχρι θανάτου, την σκότωνε στο ξύλο "τμηματικά", η 57χρονη σπιτονοικοκυρά και προαγωγός της. Δεν την ενδιέφερε ότι ήταν έγκυος.

Την βασάνισε "αργά" μέχρι θανάτου, την σκότωνε στο ξύλο "τμηματικά", η 57χρονη σπιτονοικοκυρά και προαγωγός της. Δεν την ενδιέφερε ότι ήταν…έγκυος. "Θεατές" και συνεργοί της η 59χρονη μητέρα και κυρίως η 23χρονη αδερφή της άτυχης Φαίης Μπακογιώργου, που είχε βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη σε κουβέρτα στις 8 Οκτωβρίου 2021.

Η σπιτονοικοκυρά, η μητέρα και η αδερφή της Φαίης, κατηγορούνται και για την δολοφονία μιας 69χρονης γυναίκας, μερικούς μήνες πριν τη δολοφονία της Φαίης. Την ξυλοκοπούσαν όταν αντιδρούσε στον εξαναγκασμό της να επαιτεί…

Χθες το μεσημέρι στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής συνέλαβαν την 57χρονη σπιτονοικοκυρά-προαγωγό, την 59χρονη μητέρα της Φαίης και την 23χρονη αδερφή της. Η προκαταρκτική εξέταση που είχε ανατεθεί στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αφορούσε τις δολοφονίες της 23χρονης Φωτεινής Μπακογιώργου και της 69χρονης γειτόνισσας των κατηγορουμένων γυναικών.

Το χρονικό της φρικτής δολοφονίας

Όσον αφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, στις 9 Οκτωβρίου 2021, η 59χρονη μητέρα της Φαίης είχε πάει στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης και είχε δηλώσει την εξαφάνισή της αναφέροντας ότι η κόρη της στις 20:00 της 7-10-2021 αποχώρησε από το σπίτι που διέμεναν μαζί στην οδό Ιωάννη Δροσοπούλου στην Αθήνα. Μια μέρα πριν την δήλωση εξαφάνισης, στο πεζοδρόμιο της οδού Τύχης 3, βρέθηκε το πτώμα της Φαίης, τυλιγμένο με κουβέρτα, χωρίς προσωπικά αντικείμενα, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο "Η ΕΛΠΙΣ", όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Αρχικά την προανάκριση ανέλαβε το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο παρήγγειλε νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή αιτία θανάτου προσδιορίστηκε το "πνευμονικό οίδημα" και οι "πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις". Από την νεκροψία -νεκροτομή προέκυψαν μεταξύ άλλων, τα περιγραφικά στοιχεία του πτώματος και από την έρευνα προέκυψε ότι το πτώμα ανήκει στην 23χρονη Φαίη. Το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα διαβίβασε το προανακριτικό υλικό στο Τ. Α. Κυψέλης, και η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Την 1-12-2021 ο Εισαγγελέας έδωσε παραγγελία διαβίβασης της δικογραφίας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, και παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, για διερεύνηση τέλεσης του αδικήματος της "βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου προσώπου-κατ’ εξακολούθηση" σε βάρος της Φαίης η οποία υποβλήθηκε, την 5-4-2022, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στις 15 Απριλίου 2022, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Γεώργιος Νούλης έδωσε νέα παραγγελία στο Τ. Α. Κυψέλης διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για διερεύνηση τέλεσης του αδικήματος της "επικίνδυνης ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και συνέργειας σε αυτή" σε βάρος της Φαίης και των τριών ανήλικων παιδιών της, η οποία υποβλήθηκε την 6-6-2022 στον κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο ρόλος του πατέρα της Φαίης

Μετά από προσπάθειες του πατέρα του θύματος που είχε προσλάβει ιδιωτικό ερευνητή, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που ενίσχυαν την εκδοχή της ανθρωποκτονίας.

Στις 13 Οκτωβρίου 2022, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σταυρούλα Αυγουστινάκη έδωσε τη δικογραφία στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής με την παραγγελία διενέργειας συμπληρωματικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Ειδική ερευνητική ομάδα σκιαγράφησε τα προφίλ των δύο ενηλίκων θυμάτων, ο κύκλος επαφών τους, χαρτογραφήθηκαν οι τελευταίες κινήσεις τους, αναζητήθηκαν τα ανήλικα παιδιά για να διαπιστωθεί η κατάστασή τους και λήφθηκαν δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων προέκυψε ότι η 57χρονη σπιτονοικοκυρά φιλοξενούσε στο διαμέρισμά της στην οδό Ιωάννη Δροσοπούλου, την άτυχη Φαίη με τα τρία ανήλικα παιδιά της, την 59χρονη μητέρα της, την 23χρονη αδερφή της Φαίης με το ανήλικό παιδί της, και την 69χρονη, που δολοφονήθηκε πέντε μήνες πριν την Φαίη.

Μέσω δεκάδων μαρτυρικών καταθέσεων προέκυψε ότι η 57χρονη σπιτονοικοκυρά και η 23χρονη αδερφή της Φαίης, ξυλοφόρτωναν και απειλούσαν την νεαρή γυναίκα, ενώ την εξανάγκαζαν να επαιτεί. Μάλιστα την συνόδευαν όταν επαιτούσε, ενώ η 57χρονη κανόνιζε και ερωτικές συνευρέσεις της Φαίης με άνδρες έναντι αμοιβής. Ένοικος της πολυκατοικίας κατέθεσε ότι είχε ακούσει την 57χρονη να χτυπάει με ξύλινο αντικείμενο τα τρία ανήλικα παιδιά της Φαίης.

Η 59χρονη μητέρα της Φαίης, ήταν παρούσα στους ξυλοδαρμούς, ενώ δεν τους εμπόδιζε. Η 57χρονη σπιτονοικοκυρά κακοποιούσε και την 69χρονη ηλικιωμένη για να την αναγκάζει και εκείνη να επαιτεί, ενώ την έσπρωχνε πάνω σε διερχόμενα αυτοκίνητα προκειμένου να εισπράττει αποζημίωση από τυχόν τραυματισμούς της.

Ο θάνατος της 69χρονης βεβαιώθηκε από ιδιώτη γυναίκα γιατρό στις 14 Μαΐου 2021, σύμφωνα με πληροφορίες που της είχε δώσει η… σπιτονοικοκυρά. Της είχε αναφέρει ότι η ηλικιωμένη έπασχε από διάφορες παθολογικές ασθένειες και ο θάνατος της επήλθε εξαιτίας αυτών σε διαμέρισμα επί της οδού Αριστομένους στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο θάνατος της 69χρονης επήλθε στο διαμέρισμα της σπιτονοικοκυράς στην οδό Ιωάννη Δροσοπούλου. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα, παραπέμφθηκε στον 15ο Ανακριτή και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τις τρεις γυναίκες με τις κατά περίπτωση κατηγορίες "εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα", "Ανθρωποκτονία με δόλο", "Διακοπή της κύησης", "Επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου-συνοίκου και εγκύου", "Σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου-ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή".

Σήμερα οι τρεις κατηγορούμενες θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

Πηγή: thetoc.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση