Τραγωδία: «Δεμένοι στα καθίσματα οι δύο επιβάτες» στο αεροσκάφος που έπεσε στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 21:50 Τραγωδία: «Δεμένοι στα καθίσματα οι δύο επιβάτες» στο αεροσκάφος που έπεσε στη θάλασσα

Τραγικό τέλος για τους δυο επιβαίνοντες στο μικρό διθέσιο αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Κωπαΐδα και έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά.

Όπως τόνισε ο ναυαγοσώστης που τους βρήκε οι δυο άνδρες ήταν δεμένοι στα καθίσματά τους και δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια για να βγουν. Μάλιστα ανέφερε πως μπορεί να έχασαν τις αισθήσεις τους ή ακόμη και τη ζωή τους στην πρόσκρουση.

«Δεν ήταν πολύ βαθιά, ήταν στα δυόμιση με τρια μέτρα βάθος και το αεροσκάφος είχε αναποδογυρίσει. Δεν είχαμε προετοιμαστεί όμως, νομίζαμε ότι είχαν προλάβει να πέσουν στο νερό οι επιβάτες. Οι άνθρωποι όμως δεν είχαν κάνει καμιά προσπάθεια να βγουν, ήταν δεμένοι μέσα. Τους απεγκλώβισα με την ανάσα, χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό. Είχαν χτυπήματα στο πρόσωπο, ίσως να είχαν χάσει τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους στην πρόσκρουση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο:

Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας, είχε απογειωθεί από την Κωπαίδα με προορισμό τα Χανιά και είναι άγνωστο το γιατί προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάλεμε αντί για το αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες που ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δυο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος.

Δυστυχώς οι διασώστες που προσέγγισαν το μικρό αεροπλάνο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια, παρα μόνο να απεγκλωβίσουν τις δυο σορούς οι οποίες διεκομίσθησαν στο λιμάνι του Κολυμπαρίου και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων Παναγιώτης Τζαράκης, είναι άγνωστο το γιατί ο πιλότος δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων και κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο δεν ενδείκνυται για νυχτερινή χρήση.

Ο ίδιος πάντως εκτιμά ότι ο πιλότος λόγω της νύχτας αποπροσανατολίστηκε με αποτέλεσμα την πτώση στην θάλασσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση