Τσακαλώτος: «Θα υπηρετήσω την Αριστερά εκτός ΣΥΡΙΖΑ» - Η επιστολή που δημοσίευσε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 13:03 Τσακαλώτος: «Θα υπηρετήσω την Αριστερά εκτός ΣΥΡΙΖΑ» - Η επιστολή που δημοσίευσε (φωτο intime)

Η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν εστάλη τυπικά.

Για την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώνει, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ωστόσο, η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν εστάλη τυπικά, καθώς μετά την επιστολή του προέδρου της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλου, δεν θεωρείται αναγκαίο.

Η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Με εκτίμηση,

Ευκλείδης Τσακαλώτος». 

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, όπου και τον ενημέρωσε για τη διαγραφή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Με την παρούσα σας ενημερώνω ότι η βουλευτής Θεοπίστη Πέρκα και ο βουλευτής Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατόπιν των δηλώσεών τους αποχώρησης από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τίθενται εκτός Κ.Ο», αναφέρει η επιστολή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσημη διαγραφή των δύο βουλευτών, με την ανακοίνωση της επιστολής του Σωκράτη Φάμελλου στην Ολομέλεια, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, με την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο βουλευτές είχαν προαναγγείλει την αποχώρησή τους από το κόμμα στο περιθώριο της επεισοδιακής συνεδρίασης της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα δεν προτίθενται να παραδώσουν τις βουλευτικές έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ και θα παραμείνουν ως ανεξάρτητοι βουλευτές.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση