Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί στην Αθήνα – Πότε θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και 24ωρη απεργία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 15:40 Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί στην Αθήνα – Πότε θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και 24ωρη απεργία

Αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης οι οδηγοί.

Χωρίς ταξί θα παραμείνει για αρκετές ώρες την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και όλο το 24ωρο στις 22 του μήνα η Αθήνα. Οι οδηγοί αποφάσισαν να τραβήξουν χειρόφρενο θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Σε σχετική του ανακοίνωση το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) επισημαίνει πως «η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά όλα τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων και προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου Πισαρίδη κλείνοντας το μάτι σε πολυεθνικές εταιρείες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Χαρακτηρίζει δε παράλληλα το σχέδιο νόμου «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει προγραμματιστεί για να υπαλληλοποιήσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους».

Για τους λόγους αυτό το ΣΑΤΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου όπως ανακοίνωσε αποφάσισε σε στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου από τις 9:00. «Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας από τη Λεωφόρο Αθηνών προς το Υπουργείο Οικονομικών και στην συνέχεια προς το Υπουργείο Μεταφορών και θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση ορίστηκε για τις 9:30 το πρωί, στην συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Λεωφόρου Αθηνών» αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα οι οδηγοί ταξί θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία που θα κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στις 22 Νοεμβρίου.

Πηγή: Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση