Σαρώνουν οι θυελλώδεις άνεμοι στη Θεσσαλονίκη - Μανιασμένα κύματα «χτυπούν» το «Βέλος»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 18:01 Σαρώνουν οι θυελλώδεις άνεμοι στη Θεσσαλονίκη - Μανιασμένα κύματα «χτυπούν» το «Βέλος»

Στο σημείο όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο το ιστορικό αντιτορπιλικό νωρίτερα βρέθηκε ρυμουλκό το οποίο κρατάει ακινητοποιημένο το πολεμικό πλοίο

Ισχυρότατοι άνεμοι έπνεαν από το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να επικρατεί θαλασσοταραχή σε όλο τον Θερμαϊκό κόλπο.

Τεράστια κύματα χτυπούσαν το παραλικό μέτωπο. Συναγερμός σήμανε για το πλήρωμα του ιστορικού αντιτορπιλικού “Βέλος”, καθώς τα μανιασμένα κύματα αποτελούν σημαντική απειλή ακόμη και για πιθανή βύθισή του.

Για τον λόγο αυτό, στο σημείο όπου είναι αγκυροβολημένο το αντιτορπιλικό, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έσπευσε ρυμουλκό σκάφος, το οποίο κρατά ακινητοποιημένο το “Βέλος”.

veloss_kimata-1024x768

veloss-1024x564

Δέντρο καταπλάκωσε και έριξε στέγαστρο βενζινάδικου

Όπως σημειώνει το thestival.gr το πρωί του Σαββάτου, οι δυνατοί άνεμοι έριξαν ένα μεγάλο δέντρο πάνω σε στέγαστρο πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της οδού Λαγκαδά. Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα να πέσει το στέγαστρο. Το στέγαστρο προσγειώθηκε σε σταθμευμένο όχημα, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο. Από θαύμα ο επιβάτης δεν υπέστη το παραμικρό.

Τη στιγμή του συμβάντος μία γυναίκα υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων, που αντιλήφθηκε τι συνέβη, τρομοκρατήθηκε και λυποθύμισε. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Για την απομάκρυνση του δέντρου χρειάστηκε η επέμβαση διασωστικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απομάκρυνση του δέντρου

oxihma-venzinadiko-2-1024x683

Υπενθυμίζεται ότι  από το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη πνέουν ισχυροί βοριάδες με τον υδράργυρο να υποχωρεί αισθητά. Συγκεκριμένα οι άνεμοι που πνέουν στο Θερμαϊκό κόλπο φτάνουν τα 9 μποφόρ, κάτι που δημιούργησε μικροπροβλήματα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, καθώς ήδη καταγράφηκαν 10 πτώσεις δέντρων, τρεις εκ των οποίων σε οχήματα, προκαλώντας υλικές ζημίες.

Προβλήματα με τις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο αεροπλάνα από Αθήνα και ένα από Μάλτα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο λόγω των δυνατών ανέμων. Σημειώνεται ότι το συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει δεχτεί 150 κλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης λόγω των ανέμων. Οι 82 από αυτές αφορούσαν κοπές δέντρων και οι 18 απομακρύνσεις αντικειμένων.

Στα λευκά η Δυτική Μακεδονία - Χιόνια στο Νυμφαίο και στο Πισοδέρι - Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Στο μεταξύ  πρώτα χιόνια για τον φετινό χειμώνα έπεσαν το βράδυ της Παρασκευής στο Νυμφαίο. Το χιόνι στρώθηκε στις οροφές των σπιτιών, στους δρόμους και στις πλατείες, δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο. Στα λευκά έχουν ντυθεί από τα ξημερώματα Νυμφαίο και Πισοδέρι Φλώρινας αλλά και άλλα ορεινά σημεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου 

Ισχυροί άνεμοι πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου σε αρκετά λιμάνια.

Ωστόσο από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά όπως και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες ενώ κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια για το Μαρμάρι. Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, Ληξούρι Αργοστόλι, Λευκάδα-Μύτηκα Αιτωλοακαρνανίας, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται εξάλλου τα δρομολόγια των πλοίων από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Πηγή: thestival.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση