Η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Θεόφιλου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 17:55 Η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Θεόφιλου

Ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, με καταγωγή από τη Χαλκίδα, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για την τελετή ενθρόνισης.
Κάτω από θερμά χειροκροτήματα έφτασε το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος. Εκατοντάδες πιστοί, με εκπροσώπους των κομμάτων και της κυβέρνησης τον χειροκροτούσαν λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή για την ενθρόνισή του.
«Άξιος» φώναξε το πλήθος την ώρα την άφιξης του ενώ αρκετοί πετάξαν προς το μέρος του λευκά ροδοπέταλα. Η τελετή της ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεου ξεκίνησε στις 17:00 με πλήθος κόσμου εν μέσω βροχής να έχει πλημμυρίσει τους εξωτερικούς χώρους του ναού της Αγίας Σοφίας.
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, στις 07:00 το πρωί, με την ακολουθία του όρθρου και το αρχιερατικό συλλείτουργο στον προσκυνηματικό ναό  Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Θεόφιλος θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού.
Ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος εξελέγη νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης από την Ιερά Σύνοδο της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με μεγάλη πλειοψηφία, ως διάδοχος του μητροπολίτη ‘Ανθιμου, ο οποίος μετά από 19 χρόνια ποιμαντορικής διακονίας υπέβαλε την παραίτησή του τον περασμένο Αύγουστο και πλέον εφησυχάζει.
Ήταν αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και αναλαμβάνει ως νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του. Ο κατά κόσμον Θεοχάρης Θεοχάρης γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1977 στη Χαλκίδα.
Δείτε εικόνες από την τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης:

Δείτε το βίντεο:

 

 

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση