Λέσβος: Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση του Αιγύπτιου ναυτικού -Συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους 12

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 22:33 Λέσβος: Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση του Αιγύπτιου ναυτικού -Συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους 12

Βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης του Αιγύπτιου ναυτικού, που εντοπίστηκε πάνω σε βαρέλι μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου σήμερα (26/11) το πρωί, έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο σοκαρισμένος άνδρας καθώς ανεβαίνει στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, μέσα σε ειδικό δίχτυ. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με τραύμα στο κεφάλι, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Τι υποστήριξε ο Αιγύπτιος ναυτικός μετά τη διάσωσή του

Ο Αιγύπτιος διασωθείς, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, υποστήριξε ότι το καράβι από χθες το βράδυ έμπαζε νερά, ενώ φέρεται να είπε ότι επιχειρούσαν να τα αντλήσουν, καθώς αυτή η οδηγία τους δόθηκε. Ο Αιγύπτιος υποστήριξε ακόμη ότι είδε πέντε άτομα να βουτάνε στη θάλασσα, τα οποία έκτοτε δεν ξαναείδε.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης του Αιγύπτιου ναυτικού:

Υπενθυμίζεται ότι ναυτική τραγωδία σημειώθηκε το πρωί, όταν φορτηγό πλοίο βυθίστηκε μέσα σε λίγη ώρα στο ανατολικό Αιγαίο, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το πλοίο «Raptor», σημαίας Κομόρες, ξεκίνησε από το λιμάνι της Δεκέλειας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Επέβαινε 14μελές πλήρωμα. Στις 7:00 το πρωί, το πλοίο εμφάνισε μηχανική βλάβη και εξέπεμψε SOS ενώ στις 08:20 βυθίστηκε τεσσεράμισι ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Ένας διασωθείς, ένας νεκρός και 12 αγνοούμενοι

Μέχρι ώρας, μόνο ένας από τους ναυτικούς εντοπίστηκε σώος, ενώ ακόμα ένας εντοπίστηκε νεκρός από παραπλέον πλοίο και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Αγωνία επικρατεί για τους 12 αγνοούμενους.

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση