Ο Πόρος θα γίνει το 3ο «πράσινο νησί»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 17:20 Ο Πόρος θα γίνει το 3ο «πράσινο νησί»

Ο Πόρος επελέγη από την κυβέρνηση να γίνει το 3ο «πράσινο νησί» της χώρας, μετά την Αστυπάλαια και την Χάλκη. Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ντουμπάι, όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στην στην Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα (COP28).
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση «Unveiling the next GR – Eco Island», που διοργανώνονται από την ελληνική αντιπροσωπεία τόνισε: «Θεωρούσα εξ αρχής το έργο Gr – Eco Island σαν ένα έργο με πάρα πολύ μεγάλη συμβολική σημασία. Η Ελλάδα έχει πληθώρα νησιών διαφορετικών μεγεθών που μπορούν να επωφεληθούν από λύσεις απανθρακοποίησης και ψηφιοποίησης. Έχουμε εξαιρετικά σημαντικά παραδείγματα. Έχουμε καταστήσει νησιά ικανά να πετύχουν στόχους κλιματικής ουδετερότητας πριν από άλλες περιοχές της Ελλάδας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το newsbeast.gr, σημείωσε: «Σήμερα, ανακοινώνουμε τη συμφωνία της κυβέρνησης με την εταιρεία Masdar, ενός παγκόσμιου ηγέτη στην ενεργειακή μετάβαση για τον μετασχηματισμό του Πόρου, ενός μικρού νησιού κοντά στην Αθήνα. Η σύνδεση Αθήνας και Πόρου είναι σύντομη και για τον σκοπό αυτό ο εξηλεκτρισμος είναι πιο εύκολος. Ο Πόρος είναι προορισμός γιοτ, θα πειραματιστούμε με διαφορετικές, περιβαλλοντικά φιλικές, λύσεις για τα σκάφη αυτά».
Δίνοντας λεπτομέρειες η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου είπε ότι, μέσω της συνεργασίας με την Masdar του Άμπου Ντάμπι, ο Πόρος κάνει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, απανθρακοποιεί τις θαλάσσιες μεταφορές με την αντικατάσταση των μικρών πλοίων που θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στο νησί με ηλεκτρικά, προχωρά στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου και αντικαθιστά τον στόλο των δημόσιας χρήσης οχημάτων με ηλεκτροκίνητα, με ταυτόχρονη ανάπτυξη φορτιστών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση