Γ. Οικονόμου από Βρυξέλλες: Η ενίσχυση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι επιταγή της διεθνούς συγκυρίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 18:47 Γ. Οικονόμου από Βρυξέλλες: Η ενίσχυση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι επιταγή της διεθνούς συγκυρίας

Για αυξημένη αποφασιστικότητα στη διαχείριση των προκλήσεων ασφάλειας στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αποφευχθεί επιδείνωση και δυσάρεστες καταστάσεις, κάλεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου, από τις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε..

Ο κ. Οικονόμου προσερχόμενος στο Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες σημείωσε ότι «οι αυξημένες σε ένταση και διάρκεια κρίσεις στην Ανατολική Ευρώπη και την Μέση Ανατολή δημιουργούν τεράστιες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας που είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τα κράτη, την οικονομία, τη Δημοκρατία και τους πολίτες».

Και ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε: «Τα συστήματα και το προσωπικό των υπηρεσιών ασφαλείας δοκιμάζονται σκληρά και χρειάζονται ενίσχυση. Ιδιαίτερα χώρες στην πρώτη γραμμή, όπως είναι η Ελλάδα, χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη ώστε να επιτελέσουν στο ακέραιο το ρόλο τους, της φύλαξης της πρώτης γραμμής ελέγχου, πριν από την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς αυξημένη επαγρύπνηση στα εξωτερικά σύνορα όλα μετά δυσκολεύουν και αυτό οφείλουμε να το έχουμε κατά νου.

Επίσης, χρειάζεται αυξημένη αποφασιστικότητα στη διαχείριση των προκλήσεων ασφάλειας στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να αποφύγουμε επιδείνωση και δυσάρεστες καταστάσεις».

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση