Πρόστιμο 2.000.000€ σε γνωστή αλυσίδα για παραπλανητικές εκπτώσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 13:04 Πρόστιμο 2.000.000€ σε γνωστή αλυσίδα για παραπλανητικές εκπτώσεις Φωτογραφία αρχείου: intime.gr

Αναρχία και ασυδοσία στην αγορά “τέλος” διεμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μετά την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ σε εταιρεία για παραπλανητικές εκπτώσεις.

Πρόστιμο συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ στην εταιρεία “Dixon South – East Europe Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ηλεκτρικών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών”, μετά από έλεγχο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), επέβαλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Το πρόστιμο αφορά παράβαση του άρθρου 15, παρ. 2α του νόμου του ν. 4177/2013 περί παραπλανητικών εκπτώσεων.

Συγκεκριμένα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι οι πληροφορίες που παρέχονταν για συγκεκριμένα προϊόντα που πωλούνταν υπό καθεστώς ανακοίνωσης μείωσης τιμής δεν περιελάμβανε την τιμή πώλησης πριν και μετά την εφαρμογή μείωσης της τιμής.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, “Συνδέσεις” τόνισε μεταξύ άλλων πως “η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι γεμάτο φέτος και για αυτό τον λόγο εντάξαμε προϊόντα τα οποία είναι απαραίτητα ώστε να έχουμε ένα πλήρες γιορτινό τραπέζι” και ξεκαθάρισε πως “δεν θα επιτρέψουμε την αναρχία στην αγορά κι ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται“.

“Το είπαμε και το κάνουμε. Οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης  και η επιβολή των προστίμων θα συνεχιστούν με μοναδικό κριτήριο την εφαρμογή του νόμου. Η αγορά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχει νόμους και κανόνες λειτουργίας για όλους. Ελέγχουμε την αγορά, προστατεύουμε τον καταναλωτή. Δεν θα επιτρέψουμε την ασυδοσία. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται”, δήλωσε ο υπουργός.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις Σκρέκα:

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση