Το ποινικό παρελθόν του 33χρονου που κατηγορείται ως συνεργός του «πιστολέρο»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 17:15 Το ποινικό παρελθόν του 33χρονου που κατηγορείται ως συνεργός του «πιστολέρο»

Έχει πιαστεί πέντε φορές και ήταν έξω με περιοριστικούς όρους.

«Πλούσιο» είναι το ποινικό παρελθόν του 33χρονου που συνελήφθη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι και κατηγορείται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή.

Ο ίδιος άνθρωπος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν 5 φορές για διάφορα αδικήματα ενώ από το 2019 είχε περιοριστικούς όρους παρουσίας μια φορά τον μήνα στο Τμήμα Ασφαλείας Μελισσίων.

Πιο συγκεκριμένα, το 2008, ο 33χρονος κατηγορείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλοπηγής για διακίνηση μεταναστών. Το 2010 κατηγορείται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών στη Θεσπρωτία.

Το 2012 πιάνεται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου και κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, όπλα και ναρκωτικά. Τρία χρόνια αργότερα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Τέλος, το 2019 κατηγορείται και πάλι από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές.

Στη Δικαιοσύνη ο 33χρονος

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ο 33χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην αιματηρή επίθεση στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπου τραυματίστηκαν τρεις νεαροί από την Κρήτη.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για συνεργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονιας με δόλο κατά συρροή. Ο κατηγορούμενος είναι ο συνοδηγός του πιστολέρο που καταζητείται, καθώς, όπως έχει καταγραφεί και σε βίντεο, πυροβόλησε χωρίς δεύτερη σκέψη τους νεαρούς.

Ο 33χρονος Αλβανός κατηγορούμενος, που έλαβε προθεσμία, για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί, φέρεται να δηλώνει σοκαρισμένος από την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση κατά των τριών νεαρών, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό, που, όπως υποστηρίζει, τον εξύβρισε.

Ο 33χρονος φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς πως δεν περίμενε να εξελιχθεί με αυτό τον τρόπο ένας απλός καβγάς. «Εγώ έριξα ένα χαστούκι. Δεν περίμενα να πυροβολήσει» εμφανίζεται να λέει ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται αυτός που πυροβόλησε. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 33χρονος είπε ότι μετά τους πυροβολισμούς ο ίδιος φοβήθηκε και μαζί με τον συνεργό του μπήκαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο ίδιος από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές.

Στο «μικροσκόπιο» της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκεται, ήδη, το σκουρόχρωμο τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δυο άνδρες μετά την επίθεση, καθώς εξετάζεται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες, για να εντοπιστεί ο πιστολέρο, ο οποίος φαίνεται πως είναι γνωστός στις αρχές.

Σύμφωνα με αναφορές σε αλβανικά μέσα ο καταζητούμενος είναι ένας 37χρονος, ο οποίος στο παρελθόν έχει απελαθεί από τη χώρα μας. Η 29η τακτική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού, που οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν.

Από την αστυνομία εκφράζεται ανησυχία ότι θα επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα από κάποιο παράνομο πέρασμα και όχι από τους μεθοριακούς σταθμούς, όπου έχουν δοθεί τα στοιχεία και η φωτογραφία του.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση