Στις 11:00 το υπουργικό - Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές στα γήπεδα για τη βία, η ρύθμιση για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 09:14 Στις 11:00 το υπουργικό - Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές στα γήπεδα για τη βία, η ρύθμιση για τα μη κρατικά ΑΕΙ (φωτο intime)

Να αφήσει πίσω της την εσωκομματική ταραχή που προκάλεσε η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταψηφίσει την τροπολογία για το μεταναστευτικό θέλει η κυβέρνηση.

Το Μαξίμου επικεντρώνεται στην προώθηση του κυβερνητικού έργου, αρχής γενομένης από σήμερα με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου ξεχωρίζουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Στις 11:00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Το μήνυμα του Μαξίμου είναι «πάμε παρακάτω», κι αυτό σηματοδοτείται από την ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, που θα συνεδριάσει στις 11.00. Ο Γιάννης Βρούτσης θα παρουσιάσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τα οποία περιλαμβάνουν έξι κεντρικές παρεμβάσεις: Την τοποθέτηση καμερών υψηλής ευκρίνειας σε όλα τα γήπεδα, οι οποίες θα λειτουργούν με ευθύνη των ΠΑΕ και θα ελέγχονται δύο ημέρες πριν από κάθε αγώνα για την καλή λειτουργία τους. Σε περίπτωση που δεν δουλεύουν, το παιχνίδι θα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Θα υπάρχει ταυτοποίηση των κατόχων εισιτηρίων πριν εισέλθουν στο γήπεδο, ενώ θα εκδίδονται ψηφιακά εισιτήρια με εφαρμογή στο κινητό. Θα προβλέπονται αυτόματες ποινές για παραβάσεις εντός των γηπέδων, όπως κροτίδες ή καπνογόνα, ανεξαρτήτως των αποφάσεων των αθλητικών δικαστηρίων, και σε περίπτωση υποτροπής οι ποινές θα διπλασιάζονται. Θα υπάρχει η δυνατότητα ύπαρξης μόνο μιας λέσχης φιλάθλων σε κάθε ομάδα που θα λειτουργεί υπό την ευθύνη της ΠΑΕ. Θα ενεργοποιηθεί το ψηφιακό μητρώο λεσχών φιλάθλων, για την πλήρη χαρτογράφηση των μελών. Και θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας.

Μεγάλες θεσμικές αλλαγές και χρηματοδότηση του δημόσιου πανεπιστημίου

Ορόσημο στη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης θεωρείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων που θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Αξιοποιεί το άρθρο 28 του Συντάγματος, το οποίο επιτρέπει τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, που θα δημιουργηθούν με διακρατικές συμφωνίες και υπό αυστηρές προδιαγραφές. Τον έλεγχο της λειτουργίας θα ασκεί ως συντονιστικό όργανο η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 10 πανεπιστήμια παγκοσμίου κύρους για να δημιουργήσουν σχολές στη χώρα μας και στόχος της κυβέρνησης, όπως τον έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι «η Ελλάδα να γίνει περιφερειακός πόλος ανάπτυξης υπηρεσιών εκπαίδευσης». Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά με την παραμονή στη χώρα περίπου 30 χιλιάδων Ελλήνων φοιτητών που τώρα πηγαίνουν για σπουδές στο εξωτερικό, την επιστροφή επιστημόνων στην Ελλάδα για να διδάξουν και, βέβαια, την οικονομική διάσταση με την αύξηση του ΑΕΠ.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση