H σύζυγός του και τα παιδιά παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση του επισμηναγού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 17:19 H σύζυγός του και τα παιδιά παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση του επισμηναγού

«Ήταν η τελευταία πτήση για να φύγει διακοπές» λέει η αδερφή του επισμηναγού που σκοτώθηκε στο Live News.

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια του 40χρονου πιλότου, που έχασε τη ζωή του όταν συνετρίβη εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα.

Η εκπομπή του Live News επικοινώνησε με την αδελφή του επισμηναγού και όπως μετέφερε η οικογένεια έχει χάσει την γη κάτω από τα πόδια μετά την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

«Ήταν στο (αεροδρόμιο) η σύζυγός του και τα παιδιά. Ήταν η τελευταία πτήση για να φύγει διακοπές με την οικογένεια του. Θα έφευγε απλά για Κρήτη επειδή είναι από εκεί η σύζυγός του, να περάσουν Πρωτοχρονιά. Είχε νομίζω πάνω από τρεις χιλιάδες ώρες πτήσης. Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί».

«Έφυγε ο άγγελός μου, έφυγε το παιδί μου. Ήταν άδικο να γίνει έτσι… ήταν πολύ άδικο. Πολύ νέος άνθρωπος. Ένα πολύ νέο παλικάρι που δυστυχώς έφυγε πολύ άδοξα. Έχει δύο μικρά παιδάκια».

Δείτε βίντεο:

Οι πληροφορίες θέλουν τον αδικοχαμένο πιλότο να μην εγκατέλειψε το αεροσκάφος, αν και το μοιραίο Τ-2 διέθετε εκτινασσόμενο κάθισμα. Έμεινε και προσπάθησε μέχρι το τέλος, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την πτώση που του στοίχισε τη ζωή.

Οι δικοί του άνθρωποι παραμένουν από το πρωί συντετριμμένοι. Όλοι τους περιμένουν τις επίσημες απαντήσεις για το δυστύχημα. Πώς και γιατί το εκπαιδευτικό αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος ξαφνικά, με τον έμπειρο πιλότο να μην μπορεί να το επαναφέρει.

«Ήταν η τελευταία του πτήση. Προσγειωνόταν και άφηνε το αεροπλάνο αυτό για να πάει στο Τ-6», είπε ο αδερφός του επισμηναγού.

Ο 40χρονος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Υπηρετούσε επί 23 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και είχε πάνω από 3.000 ώρες πτήσεις.

Το πρωί κάθισε στη θέση του πιλότου για την τελευταία εκπαιδευτική βόλτα με το μοιραίο Τ-2. Είχε ζητήσει από τη σύζυγο και τα παιδιά του, να πλησιάσουν κοντά στο αεροδρόμιο για να δουν την προσγείωση και στη συνέχεια να φύγουν όλοι μαζί.

Κάτω από συνθήκες που μένει να αποσαφηνιστούν το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, μισό μίλι βορειοδυτικά της Καλαμάτας, δίπλα σε φράχτη, την ώρα που προσέγγιζε το αεροδρόμιο της πόλης, για να προσγειωθεί.

«Η σύζυγός του τον περίμενε μέσα στο αεροδρόμιο. Εμένα με πήρε ένας συνάδελφος που μιλούσαν στον ασύρματο γιατί ήταν κουμπάροι και μου λέει “έλα στο σπίτι, γιατί έγινε αυτό…», συμπλήρωσε ο αδερφός του 40χρονου επισμηναγού,

Πληροφορίες και μαρτυρίες που αξιολογούνται, αναφέρουν πως προηγήθηκε έκρηξη πριν από τη συντριβή. Κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο κι στη συνέχεια είδαν ένα μαύρο σύννεφο καπνού, να απλώνεται στον ουρανό της πόλης.

H Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε το 1976 τα συγκεκριμένα αεροσκάφη για την εκπαίδευση των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών. Τον Αύγουστο του 2018, ένα ίδιο Τ-2 είχε συντριβεί σε δύσβατη δασική περιοχή ανοιχτά της Σπάρτης, με το δυστύχημα τότε να στοιχίζει τη ζωή στον επισμηναγό Νίκο Βασιλείου.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση ακόμα και με οπλικό φορτίο, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορούν να αναλάβουν και πολεμικό ρόλο αν αυτό απαιτηθεί.

Το πρωί το μοιραίο Τ-2 απογειώθηκε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα για μια σύντομη εκπαιδευτική πτήση. Λίγα λεπτά αργότερα, το αεροσκάφος ενώ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία προσγείωσης, άρχισε να χάνει ύψος και συνετρίβη.

Η συντριβή σημειώθηκε 500 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου, κοντά στην περιοχή Άρι στη Μικρομάνη. Σήμανε συναγερμός, αλλά ο θάνατος του επισμηναγού ήταν αναπόφευκτος.

Η Πολεμική Αεροπορία κήρυξε τριήμερο πένθος για το δυστύχημα, με τις έρευνες στα κομμάτια της ατράκτου να συνεχίζονται, για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας.

«Άκουσα έκρηξη και το είδα σε χαμηλό ύψος»

«Είχα δει τα αεροπλάνα από νωρίτερα. Ήταν δύο πολύ κοντά το ένα με το άλλο σε χαμηλό ύψος. Πέρναγαν από τα χτήματα από τον κάμπο για να πάρουν θέση για να προσγειωθούν. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι έκανε θόρυβο, το πέρασα για μαχητικό. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, άκουσα έκρηξη και το είδα σε χαμηλό ύψος», είπε στο MEGA o Γιάννης Αναζίκος, αυτόπτης μάρτυρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση