Μεσολόγγι: Ο κρεοπώλης κάλεσε και συναντήθηκε με τον Μπάμπη πριν χαθούν τα ίχνη του - Το βούλευμα για την εξαφάνιση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 18:18 Μεσολόγγι: Ο κρεοπώλης κάλεσε και συναντήθηκε με τον Μπάμπη πριν χαθούν τα ίχνη του - Το βούλευμα για την εξαφάνιση

Τι αποκαλύπτεται από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στο βούλευμα, που δημοσιεύει το protothema.gr - Οι τελευταίες συνομιλίες και το υλικό από τις κάμερες - Έχει διαταχθεί και άρση τραπεζικού απορρήτου

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξέλιξη της υπόθεσης εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη. Αστυνομικές και δικαστικές Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες τους προς πάσα κατεύθυνση για να λύσουν το μυστήριο και να εντοπίσουν τον 31χρονο. Ήδη ανακτήθηκαν οι συνομιλίες του στο διαδίκτυο με τον βασικό ύποπτο, τον 50χρονο κρεοπώλη, από το περιεχόμενο των οποίων προκύπτει ότι οι δυο άνδρες είχαν έντονο διάλογο που αφορούσε τα χρήματα που του είχε δανείσει ο αγνοούμενος.

Το βούλευμα που δημοσιεύει το protothema.gr εκδόθηκε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου προκειμένου να αποφανθεί για την ποινική υπόθεση της εξαφάνισης, κατόπιν προτάσεως της εισαγγελέως Πρωτοδικών Μεσολογγίου. Οι δικαστές έπρεπε να εξετάσουν το αίτημα του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς του 50χρονου κρεοπώλη αλλά και του 31χρονου Μπάμπη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε, συναντήθηκε και φέρεται να είχε οικονομικές συναλλαγές, κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής συναλλαγής που σχετίζεται με την κακουργηματική πράξη και για το λόγο αυτό είναι αναγκαία η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των δυο συγκεκριμένων προσώπων, επισημαίνεται στο βούλευμα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι απογευματινές ώρες της 4ης Ιανουαρίου, το θύμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φίλο του στον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το ίδιο βράδυ θα πήγαινε για κυνήγι με τον κρεοπώλη. Σύμφωνα δε με το συγγενικό περιβάλλον του αγνοούμενου όσο και του βασικού υπόπτου, οι δυο άνδρες είχαν μεταξύ τους οικονομικές συναλλαγές και συγκεκριμένα ο 31χρονος φέρεται να είχε δώσει σημαντικό χρηματικό ποσό στον 50χρονο κρεοπώλη το οποίο ανέμενε να του επιστραφεί στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Ο κρεοπώλης υποστήριξε αρχικά στην αστυνομία ότι αφενός ότι δεν είχε κανονίσει να πάει για κυνήγι με τον αγνοούμενο, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι ο 31χρονος τον κάλεσε περίπου στις 18.30 της 4ης Ιανουαρίου ζητώντας του να τον μεταφέρει με το όχημά του σε κάποιο σημείο.

Όπως προέκυψε, πάντως, από τα δεδομένα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, ο κρεοπώλης είναι αυτός που κάλεσε το θύμα και όχι το θύμα εκείνον. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 50χρονου, αφού έκλεισε το κατάστημα του, γύρω στις 8.30 το βράδυ, παρέλαβε τον 31χρονο από το σπίτι του προκειμένου να τον μεταφέρει στο σημείο που εκείνος του υπέδειξε. Για τις οικονομικές συναλλαγές με το θύμα, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι είχε δανειστεί από αυτό κάποιο χρηματικό ποσό, το οποίο όμως ισχυρίστηκε ότι του είχε επιστρέψει έως και τα Χριστούγεννα.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, συλλέχθηκε οπτικό υλικό καμερών ασφαλείας από καταστήματα και οικίες που βρίσκονται στη διαδρομή που ακολούθησαν οι δυο άντρες. Προκύπτει ότι ο 50χρονος παρέλαβε τον 31χρονο στις 20:36 από σημείο κοντά στην οικία του και τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπάμπης αποβιβάστηκε από το Ι.Χ του πρώτου. Στη συνέχεια ο κρεοπώλης ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση προς το Ευηνοχώρι. Το αυτοκίνητό του εθεάθη για τελευταία φορά στις 20:41. Στα ίδια οπτικά υλικά, καταγράφεται το όχημα του 50χρονου να διανύει τον ίδιο δρόμο με κατεύθυνση αυτή τη φορά προς Μεσολόγγι, στις 21:36.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη κατάθεσή του ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι αφού το θύμα αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο του, εκείνος επέστρεψε απευθείας στο Μεσολόγγι, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από το οπτικό υλικό των καμερών. Αντιθέτως, προκύπτει ότι αφού άφησε το θύμα, ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση αντίθετη του Μεσολογγίου (προς Ευηνοχώρι) ενώ η επιστροφή του στο Μεσολόγγι έγινε 50 λεπτά αργότερα. Σε συμπληρωματική του εξέταση επιβεβαίωσε την πορεία και τις ώρες που προκύπτουν από τις κάμερες, πλην όμως ανέφερε ότι κατά το διάστημα των 50 λεπτών δεν θυμόταν τι έκανε.

Στο βούλευμα επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα ο 31χρονος δεν έχει εντοπιστεί, ούτε έχει δώσει σημάδια ζωής, εκφράζεται δε βάσιμα η βεβαιότητα της τέλεσης εγκληματικής πράξης σε βάρος του, βάσει των καταθέσεων των οικείων του, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε , συναντήθηκε και επιπροσθέτως φέρεται ότι είχε οικονομικές συναλλαγές, κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής συναλλαγής που σχετίζεται με την ερευνώμενη κακουργηματική πράξη και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των δυο ανωτέρων δυο ατόμων ώστε να εξακριβωθούν όλες οι τραπεζικές τους συναλλαγές από 1/1/2018 έως την 5/1/2024 και να αποτυπωθούν οι κινήσεις και τυχόν συνδιαλλαγές που είχαν».

Το Συμβούλιο διέταξε την άρση του τραπεζικού απορρήτου όπως και τους διευθυντές των τραπεζικών υποκαταστημάτων να χορηγήσουν στους ανακριτικούς υπαλλήλους του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου όλα τα ανωτέρω στοιχεία.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση