Βουλή: Άρση ασυλίας για Μιχαλολιάκο - Όχι και για Καμμένο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 14:52 Βουλή: Άρση ασυλίας για Μιχαλολιάκο - Όχι και για Καμμένο

Θετική εισήγηση για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου και αρνητική κατά πλειοψηφία εισήγηση για το Πάνο Καμμένο αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σχετικά με δικογραφίες που έφτασαν στην Βουλή από την Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση που αφορά τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, είναι σχετικά με μια ομιλία που είχε πραγματοποιήσει το 2011 και την δίωξή του είχε ασκηθεί από εισαγγελέα για απειλές κατά δημοσιογράφων. Υπέρ της άρσης τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής που αποχώρησε διαμαρτυρόμενη…

Η δικογραφία που αφορούσε τον συγκυβερνήτη, υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ήταν για τον εντοπισμό σειρά πολεοδομικών παραβάσεων στο κτήριο των ΑΝΕΛ της λεωφόρου Συγγρού. Η άρση ασυλίας απορρίφθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. «Υπέρ» της άρσης ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Παρών» δήλωσαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ενώ απουσίασε η Ε.Κ.

Το σκεπτικό που προτάχθηκε από τους ΑΝΕΛ ήταν ότι το κτήριο δεν είναι ιδιοκτησίας του κόμματος αλλά ενοικιασμένο και η μήνυση είχε πολιτικό «ελατήριο» καθώς υποβλήθηκε για να τρωθεί επίπλαστα και προεκλογικά η εικόνα του κόμματος.
Χθες πάντως, με αφορμή σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη είχε προβεί σε έκδοση ανακοίνωσης που εκτός από τις προσωπικές επιθέσεις στον αρθρογράφο απέδιδε την μήνυση σε «εκστρατεία συκοφάντησης του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνου Καμμένου, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαντασίας υποστηρίζοντας πως «το συγκεκριμένο κτίριο δεν ανήκει στην ιδιοκτησία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ώστε να έχει ευθύνη ο Πρόεδρος του Κινήματος, ούτε ανήκει στην ιδιοκτησία του Πάνου Καμμένου το υπόγειο, ισόγειο και ο πρώτος όροφος του κτιρίου, όπου φέρεται να έχουν γίνει κάποιες κατασκευές προ πολλών ετών» . Επίσης σημείωνε ότι «για περίπου ένα έτος η σχετική δικογραφία παρέμενε στα χέρια ενός πταισματοδίκη, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία που να οδηγούν στη διακρίβωση της καταγγελλόμενης πολεοδομικής παράβασης, αλλά και τεκμηρίωσης οποιασδήποτε ποινικής ευθύνης του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ενώ «οι καταγγελλόμενες πράξεις δεν συνδέονται με την άσκηση των κοινοβουλευτικών του αρμοδιοτήτων, παρά μόνον υποκρύπτεται πολιτική σκοπιμότητα, με μοναδικό σκοπό να τρωθεί η εικόνα του, το κύρος του, αλλά και να πληγούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Και οι δύο υποθέσεις με τις σχετικές εισηγήσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας θα παραπεμφθούν στην Ολομέλεια για την λήψη απόφασης.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση