ΝΔ: «Απαντήθηκαν πολλά, η ελληνική οικογένεια δεν κινδυνεύει» - Πάνω από 3 ώρες κράτησε ο δεύτερος κύκλος συζήτησης με βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 23:45 ΝΔ: «Απαντήθηκαν πολλά, η ελληνική οικογένεια δεν κινδυνεύει» - Πάνω από 3 ώρες κράτησε ο δεύτερος κύκλος συζήτησης με βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τι τόνισε η υπουργός Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη - Χατζηδάκης: Η παράταξη θα βγει πιο δυνατή - Πλεύρης: Με ειλικρίνεια και ευθύτητα συζητάμε δύσκολα θέματα που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις - Ποιοι άλλαξαν στάση και λένε ότι θα ψηφίσουν «ναι»

Λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος της ενημέρωσης βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς προσήλθαν και σήμερα πάνω από 60 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος -αρκετοί εκ των οποίων είχαν εκφράσει επιφυλάξεις- προκειμένου να ενημερωθούν από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για το περιεχόμενο της κυβερνητικής ρύθμισης.

Η συζητηση στα γραφεία της ΝΔ κράτησε πάνω από τρεις ώρες και το «παρών» έδωσαν και πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος κ.ά. Σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι σκοπός των συναντήσεων είναι μόνο η ενημέρωση και ότι είναι μακριά από τη λογική της ΝΔ το «μασάζ» ή το «φροντιστήριο» στους βουλευτές.

Πληροφορίες του protothema.gr ανέφεραν ότι και από τη σημερινή συνάντηση δεν έλειψαν οι ενστάσεις και οι επιφυλάξεις από ορισμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο το κλίμα ήταν πιο ήπιο σε σχέση με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. 

Ο Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης είπε: «Έγινε ένας ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος». «Είμαι περηφανος που είμαι στέλεχος της ΝΔ» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «σε ένα κλίμα πολύ θετικό, η παράταξη θα βγει πιο δυνατή».

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης είπε ότι «στη ΝΔ είμαστε περήφανοι για τη μαζική συμμετοχή και το επίπεδο της συζήτησης. Ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Και βγαίνουμε πιο δυνατοί».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της υπουργού Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφίας Ζαχαράκη η οποία δήλωσε περήφανη και συγκινημένη στη λογική της προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών. «Απαντήθηκαν πολλά. Σχηματίζεται μια λογική πλειοψηφίας στη Βουλή. Η ελληνική οικογένεια δεν κινδυνεύει» τόνισε στις δηλώσεις της.

Οι επιφυλάξεις Πλεύρη

Το «παρών» στα γραφεία της Πειραιώς έδωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Οικονόμου αλλά και ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος προσερχόμενος τόνισε ότι θα εκφράσει τις θέσεις του. «Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βγαίνει πανίσχυρη από αυτή τη συζήτηση» ανέφερε.

Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Το αν θέλουμε εμείς ως δικαίωμα να το υιοθετήσουμε είναι άλλη συζήτηση» φέρεται να είπε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και σημείωσε ότι το 2018 είχαμε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. «Σήμερα δεν θα πάει ποτέ σε ίδρυμα παιδί που πεθαίνει ο βιολογικός γονέας, υπάρχουν ισχυρές δικλείδες ασφαλείας στο σύστημα» σημείωσε επίσης ο κ. Πλεύρης.

Στις απόψεις Πλεύρη απάντησε ο κ. Σκέρτσος λέγοντας πως μετά το 2019 εκπονήθηκε το Εθνικό Σχέδιο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Παπαδόπουλος και Χαρακόπουλος

Ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση και πρόσθεσε ότι «ο καθένας θα αποφασίσει».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «έχει διατυπώσει απόψεις και δεν τις αλλάζει σαν πουκάμισα». Εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς τις αντιρρήσεις του λέγοντας ότι «το παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώσει με πατέρα και μητερα και αυτό θα ψηφίσω».

Ποιοι εκφράστηκαν υπέρ

Στη δεύτερη συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ με τους βουλευτές συμμετείχε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του προς τη Χαριλάου Τρικούπη μετά τα σκωπτικά σχόλια για τα φροντιστήρια των βουλευτών. Από τον διάλογο βγαίνουμε κερδισμένοι σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου μπήκε προβληματισμένη βγαίνοντας όμως είπε ότι θα υπερψηφίσει.

Ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, δήλωσε ότι πείστηκε από τον πρωθυπουργό και μετέβαλε στάση, ως εκ τούτου θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και η βουλευτής Ζωή Ράπτη θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι με την κυβερνητική ρύθμιση δίνεται ένα δικαίωμα για να προστατευθούν τα παιδιά.

Θετικός εμφανίστηκε και ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου ο οποίος σημείωσε σε δηλώσεις του πως «τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν στο ζύγι και ότι αυτή είναι μία πρωτοβουλία ισότητας».

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας.

Η βουλευτής Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα μιλώντας έξω από τα γραφεία της ΝΔ είπε ότι με τη διαδικασία που ακολουθείται λύνονται οι απορίες όλων. «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η παρένθετη μητέρα, είναι θέμα δικαιωμάτων των παιδιών που υπάρχουν μέσα στις οικογένειες. Αυτο το νομοσχέδιο δίνει δικαιώματα σε κάποιους ανθρώπους αλλά δεν θίγει τα δικά μας δικαιώματα. Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί».

Ο Άγγελος Συρίγος από την πλευρά του είπε ότι «στη συνάντηση ακούστηκαν όλες οι απόψεις και λύθηκαν απορίες. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα κόμματα που μπορούν να μιλήσουν τόσο ανοιχτά» παρατήρησε.

Ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης είπε ότι αληθεύει ότι υποστήριξα και την παρένθετη μητέρα στη συζήτηση... «Είναι ένα νομοσχέδιο που αποκαθιστά αδικία ετών. Δεν δημιουργούμε νέα μορφή οικογένειας αλλά να στηριξουμε αυτές που υπάρχουν» σημείωσε.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση