Μεσολόγγι: Τα πρόσωπα - «κλειδιά» στην εξαφάνιση του Μπάμπη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 18:44 Μεσολόγγι: Τα πρόσωπα - «κλειδιά» στην εξαφάνιση του Μπάμπη

Τα κενά, οι ασάφειες και οι αντιφάσεις προβληματίζουν, την ώρα που τα στοιχεία της μυστηριώδους υπόθεσης αυξάνονται, χωρίς για την ώρα να λύνουν τον γρίφο της εξαφάνισης.

Τα πρόσωπα «κλειδιά» μαζί με τον αγνοούμενο Μπάμπη είναι πέντε. Ο 50χρονος κρεοπώλης που βρίσκεται διαρκώς στο κάδρο της μεγάλης έρευνας, ο 36χρονος φίλος του που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία και η σύζυγός του, μαζί με έναν 35χρονο άντρα, που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου.

Όλοι τους έχουν δεχθεί ερωτήσεις για τη δραματική υπόθεση, με τους αστυνομικούς να αξιολογούν τις απαντήσεις, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους.

Μια σειρά από βασικά ερωτήματα όμως παραμένουν αναπάντητα και η αγωνία για τον αγνοούμενο βρίσκεται σταθερά στο κόκκινο.

Ο 50χρονος κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό. Επικαλείται ένα κενό μνήμης 50 λεπτών και έχει διαπιστωθεί πως διέγραψε μια σειρά από μηνύματα και συνομιλίες, τη μέρα της εξαφάνισης. Αν και είχε πει πως τον κάλεσε ο 31χρονος για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε ραντεβού για κυνήγι, διαπιστώθηκε πως συνέβη το αντίστροφο. Τηλεφώνησε εκείνος στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν. Κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Μετά την εξαφάνιση ο κρεοπώλης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του. Κάτι που δεν συνέβη, όπως έδειξαν μια σειρά από κάμερες ασφαλείας. Aν και αρχικά δεν είχε αναφέρει ότι μίλησε με φίλο του, πριν και μετά την εξαφάνιση, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το έκανε, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει πως δεν θυμάται όσα έγιναν και ειπώθηκαν στις συνομιλίες.

Όπως διαπιστώθηκε ο κρεοπώλης είχε μαζί το κινητό του τηλέφωνο αν και έλεγε το αντίθετο αρχικά, ενώ τη νύχτα της εξαφάνισης, επέστρεψε σπίτι του και έφυγε ξανά με προορισμό ένα ψιλικατζίδικο, για να αγοράσει χαρτί υγείας όπως κατέγραψαν οι κάμερες.

Οι χρόνοι της εξαφάνισης και οι άκαρπες έρευνες

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου. Ο Μπάμπης τηλεφωνεί σε φίλο του και αναφέρει ότι θα πάει για κυνήγι με τον κρεοπώλη.

Στις 18:25 το απόγευμα ο κρεοπώλης καλεί τον Μπάμπη και οι δυο τους φιξάρουν το ραντεβού. Στις 20:36 το βράδυ, ο 50χρονος παραλαμβάνει τον Μπάμπη από σημείο κοντά στο σπίτι του, στον οικισμό του Αγίου Θωμά. 4 λεπτά μετά, στις 20:40 ο Μπάμπης αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο στην διασταύρωση των ΤΕΙ και ένα λεπτό αργότερα, το αυτοκίνητο του κρεοπώλη καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας με κατεύθυνση το Ευηνοχώρι. Σχεδόν μία ώρα μετά στις 21:36, καταγράφεται το όχημα του κρεοπώλη στον ίδιο δρόμο, με κατεύθυνση το Μεσολόγγι.

Για το κενό διάστημα των 50 λεπτών, ο κρεοπώλης ισχυρίζεται πως δεν θυμάται τι έκανε. Επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην εξαφάνιση και μέχρι στιγμής, δεν έχει στοιχειοθετήθει κατηγορία σε βάρος του.

Την περασμένη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, έδωσαν κατάθεση δύο άτομα από την παρέα που και εκείνα δεν έριξαν περισσότερο φως στο ομιχλώδες τοπίο. Ο 36χρονος φίλος του Μπάμπη κλήθηκε ξανά στην αστυνομία την περασμένη Δευτέρα και παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο. Διαπιστώθηκε πως είχε επικοινωνήσει με τον κρεοπώλη πριν και μετά την εξαφάνιση και πως είχε διαγράψει από το κινητό του τηλέφωνο μια σειρά από κλήσεις και μηνύματα.

Τα πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο δηλώνουν αθώα. Με τους συγγενείς του αγνοούμενου να θεωρούν πως ο δικός τους άνθρωπος έπεσε θύμα οργανωμένης εγκληματικής ενέργειας, με φόντο τα χρήματα που ζητούσε να του επιστρέψει ο κρεοπώλης.

Το θρίλερ στο Μεσολόγγι εξελίσσεται και καθηλώνει. Με την υπόθεση να έχει μπει στην πιο κρίσιμη καμπή της και τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, να ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση