Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε συσκευή εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στα προσωπικά αντικείμενα του Μπάμπη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 18:51 Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε συσκευή εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στα προσωπικά αντικείμενα του Μπάμπη

Μία νέα παράμετρο στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη βάζει μία συσκευή που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα.

Είναι αυτό το μικρό γκάτζετ που εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ρούτερ, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Πρόκειται για έναν εξορυκτή κρυπτονομισμάτων.

«Προμηθεύτηκαν αυτή τη συσκευή για να μπορέσουν να βγάλουν κρυπτονομίσματα», εξήγησε ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος τεχνολογίας.

Ειδικοί αναλύουν τον τρόπο που λειτουργεί. Εξηγούν πως το μηχάνημα αυτό είναι ικανό να λύνει δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις, έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα και φέρνει μικρά ή μεγάλα κέρδη στον κάτοχό του.

«Κάποιος λοιπόν υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα του έβγαζε χρήματα. Για να το κάνει αυτό πήρε χρήματα τα οποία τα επένδυσε σε υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αγόρασε πανάκριβες κάρτες οθόνης, πανάκριβες κάρτες γραφικών και πανάκριβους επεξεργαστές», συμπλήρωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

Την μικρή αυτή συσκευή που συνδέεται μέσα από εφαρμογή σε τηλέφωνα και υπολογιστές μπορεί κανείς να την προμηθευτεί κυρίως από site του εξωτερικού. Η αξία της ανάλογα με τις αποδόσεις μπορεί να φτάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η διαδικασία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θεωρείται αρκετά ενεργοβόρα και για αυτό λένε πως είναι σχεδόν απαγορευτική για την τσέπη ενός και μόνο ανθρώπου.

«Θα δούμε στο μέλλον πού ήταν η σύνδεση με το ρεύμα, γιατί εκεί είναι και τα πολλά χρήματα. Επειδή οι καταναλώσεις είναι τεράστιες και έχουμε δει πολλές φορές να συνδέονται ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες», σημείωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

Η καλλιέργεια κρυπτονομισμάτων για ορισμένα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, έχει γίνει πολύ πιο πολύπλοκη με την πάροδο του χρόνου. Χρειάζεται εξειδικευμένο εξοπλισμό και αυτό το κάνει πιο δύσκολο για να επιλέξει κάποιος να ασχοληθεί.

«Με διάφορους τρόπους μπορεί να γίνει η παραγωγή κρυπτονομισμάτων. Κάθε κρυπτονόμισμα έχει διαφορετική χρήση. Το συγκεκριμένο μηχάνημα που εντοπίστηκε δεν είναι για Bitcoin», εξήγησε στο MEGA ο σύμβουλος κρυπτονομισάτων Μιχάλης Μίγγος.

Δείτε βίντεο:

Τα «σημάδια» και οι ιστορίες για θαμμένους θησαυρούς

Οι εικόνες που καταγράφει η κάμερα του Live News πλαισιώνουν μαρτυρίες κι στοιχεία, που αξιολογούνται με προσοχή.

Η δολοφονία του Μπάμπη κοντά στο εκκλησάκι, ανοίγει στόματα που έμεναν κλειστά. Ξύνει σε δύο οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους πληγές, που ο χρόνος δεν κατάφερε να γιατρέψει.

Σκοτεινά μυστικά μέσα σε αυτό το τρίγωνο σ’ ένα διαρκές κυνήγι θησαυρών που όπως πιστεύουν ορισμένοι έχει στοιχίσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές, τα τελευταία χρόνια.

Ο κατηγορούμενος κρεοπώλης ανέφερε πως ο άτυχος Μπάμπης ήταν ένας από εκείνους που έψαχναν για θησαυρούς στην Αιτωλοακαρνανία. Όπως είπε, μάλιστα ήθελε να αγοράσει ένα ακριβό μηχάνημα για να μην κάνει ανασκαφές στα τυφλά.

«Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις μας μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δεν μου είπε, και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ, κοντά σε μια εκκλησία, με ένα μηχάνημα. Ήθελε δε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε, και εγώ του είχα πει ότι πρέπει να βγάλει άδεια γιατί είναι παράνομο. Και αυτός μου είπε ότι θα βγάλει άδεια για να το έχει στο αυτοκίνητό του», ισχυρίστηκε ο κρεοπώλης.

Η Ελένη Ασημακοπούλου επισκέπτεται το χωριό του Αγίου Γεωργίου, που το 2011 βρέθηκε στο επίκεντρο, όταν ο κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής εντοπίστηκε νεκρός στον Εύηνο ποταμό. Οι δικοί του άνθρωποι δεν έχουν σταματήσει να πιστεύουν ότι ο 57χρονος δολοφονήθηκε επειδή είδε και άκουσε πράγματα που δεν έπρεπε, κοντά σε αυτό το εκκλησάκι.

Οι παράνομες ανασκαφές κοντά σε αυτό το εκκλησάκι συνεχίζονται τις τελευταίες δεκαετίες με αμείωτη ένταση, νύχτες, ακόμα και μέρα – μεσημέρι.

Ο θρύλος στην περιοχή, αναφέρει πως κάτω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κρύβονται σεντούκια με λίρες και χρυσός, πως κάποιοι κατάφεραν να βρουν στο παρελθόν μόνο ένα κομμάτι του θησαυρού.

Οι παράνομες ανασκαφές έχουν προκαλέσει στο παρελθόν ζημιές ακόμα και μέσα στο ναό.

Ο φόβος κατά διαστήματα είναι διάχυτος στην περιοχή, με τους κατοίκους της να προσέχουν, όπως λένε, τις κινήσεις τους, για να μην μπουν σε δυσάρεστες περιπέτειες.

Το 2011 ο Κώστας Ζαχαρής εντοπίστηκε νεκρός σε χείμαρρο της περιοχής που καταλήγει στον Εύηνο. Οι στενοί συγγενείς του υποστηρίζουν ότι δολοφονήθηκε, όμως αρχικά ο θάνατος αποδίδεται σε πνιγμό και χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Μια σειρά από στόματα στην περιοχή ανοίγουν. Ο αδελφός του θύματος υποστηρίζει ότι ο Κώστας Ζαχαρής βοσκούσε πρόβατα και άθελά του, έγινε μάρτυρας παράνομων συναντήσεων κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Αυτό, όπως πιστεύει, του στοίχισε τη ζωή.

Τα σενάρια στο πέρασμα των χρόνων για παράνομες ανασκαφές στην περιοχή άρχισαν να πληθαίνουν, με τις καταγγελίες στην αστυνομία, να είναι διαδοχικές.

Δεκατρία χρόνια μετά τον θάνατο του Κώστα Ζαχαρή, η δολοφονία του Μπάμπη στην Αιτωλοακαρνανία οδήγησε σε εφιαλτικούς συνειρμούς και σκέψεις βασανιστικές, με τις Αρχές να συνεχίζουν την έρευνα, για να πέσει άπλετο φως σε όλα όσα έγιναν.

Η δημοσιογράφος του Live News βρέθηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου πολλές φορές έχει σκαφτεί η γύρω περιοχή από αυτό από χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλους.

«Αυτό το εκκλησάκι χρονολογείται από 1080μ.Χ και ήταν  βυζαντινό μοναστήρι. Κατά καιρούς στο παρελθόν έσκαβαν συνέχεια, τώρα έχουμε ηρεμήσει. Στις γύρω περιοχές όμως ακόμα σκάβουν, γιατί υπάρχουν πολλά αρχαία», ανέφερε ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση