Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις, ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Κασσελάκης -Ποιους «καρφώνουν»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 12:22 Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις, ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Κασσελάκης -Ποιους «καρφώνουν»

Με βελτιωτικές κινήσεις ή κατά το κοινώς λεγόμενο με μίνι ανασχηματισμό σχεδιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης να ξεπεράσει το επικοινωνιακό αδιέξοδο με τα μονοψήφια ποσοστά να παγιώνονται υπο την πίεση των οπαδών του να μην χρεωθεί ο ίδιος τη δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Σπέτσες μπορεί να μετρήθηκαν από την MRB ως μια αξιόλογη κίνηση ενότητας της ΚΟ ωστόσο δεν φαίνεται να αρκούν για να ανατραπεί η συνολική δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μονοψήφια ποσοστά τρομάζουν τον στενό πυρήνα συνεργατών του προέδρου στην περίπτωση που η εικόνα αυτή καταλήξει μη ανατάξιμη ακόμη και μετά το Συνέδριο.

Η απόφαση του κ. Κασσελάκη για αλλαγές σε κοινοβουλευτική ομάδα και κόμμα έχει ληφθεί ήδη απο το τριήμερο των Σπετσών.

Το πότε θα επιλέξει ο κ. Κασσελάκης να κάνει τις αλλαγές στο ηγετικό σχήμα είναι το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί με το πιθανότερο χρόνο να τοποθετείται μεταξύ της ψήφισης του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και του Συνεδρίου στα τέλη Φεβρουαρίου.

Αποδιοπομπαίοι τράγοι

Η ανάρτηση γνωστού και επώνυμου στιχουργού στο διαδίκτυο με υψηλό ποσοστό επιτυχίας στο να εκφράζει διαδικτυακά τις διαθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά, μόνο τυχαία δεν θεωρείται.

Πολλοί είδαν την αντιπαραβολή που έκανε ο συγκεκριμένος οπαδός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τα νέα στελέχη που έχει ανακαλύψει ο κ. Ανδρουλάκης στα πρόσωπα των Δουδωνή, Χρηστίδη, Χριστοδουλάκη και Μάντζο ως την προαναγγελία για την αλλαγή του στενού κύκλου που στήριξε τον κ. Κασσελάκη από την πρώτη ημέρα που ανέβηκε στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Ο συγκεκριμένος εκφραστής της γραμμής Κασσελάκη έδωσε και τρια ονόματα: Την γραμματέα της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, την εκπρόσωπο Τύπου Δώρα Αυγέρη και το νούμερο 2 στο ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη γράφοντας για «λυξόνταρμα», λέξη που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος για να επιτεθεί σε γνωστό δημοσιογράφο.

Από τη στιγμή που ο κ. Κασσελάκης άνοιξε πόλεμο… στην ΚΕ εναντίον του κ. Πολάκη προκαλώντας τον να σηκωθεί και να εκφράσει την αντίθεσή του με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στη συνέχεια με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου για να τον κοντύνει μετά την επίθεση στον σκιτσογράφο της Καθημερινής, οι σχέσεις των δυο ανδρών βρίσκεται σε κρίση.

Στελέχη από την πρώτη στιγμή μίλησαν για υπαρκτή κόντρα ωστόσο ο κ. Πολάκης δεν έχει σηκώσει το γάντι απέναντι στις προκλήσεις του προέδρου αλλά και στις Σπέτσες είχε φροντίσει να βάλει πλάτη στον αρχηγό του επιτιθέμενος στους δημοσιογράφους αλά Νταλάρας για να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας σε μια φάση που ο κ. Κασσελάκης κρυβόταν από τις κάμερες και τους δημοσιογράφους μεταβαίνοντας μέσα στα σκοτάδια από το σπίτι του στο παρακείμενο εστιατόριο οπου παρέθεσε γεύμα στους βουλευτές.

Θυσίες στο βωμό της κεντροαριστεράς

Σε αυτά τα πρόσωπα δεν αποκλείεται ο κ. Κασσελάκης και το επιτελείο του να ρίξουν το ανάθεμα και την βασική ευθύνη για τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά.

Σε μια ενδεχόμενη απομάκρυνσή τους από τις επιτελικές θέσεις που σήμερα κατέχουν στην κοινοβουλευτική ομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει το κλίμα δυσθυμίας το οποίο εκδηλώθηκε απο την πρώτη στιγμή, όταν και τους επέβαλε ουσιαστικά στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΟ αμέσως μετά την εκλογή του.

Ταυτόχρονα όμως, η κίνηση αυτή και παρά το ρίσκο ο υπαρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει ολοκληρωτικά στον παλιό καλό... εαυτό του, θα σημάνει και μια στροφή προς την κεντροαριστερά και κυρίως στο ακροατήριο στο οποίο ο κ. Κασσελάκης εξαιτίας της γραμμής Πολάκη που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να το προσελκύσει.

Επίδειξη δύναμης του υπαρχηγού Πολάκη

Ο υπαρχηγός του κ. Κασσελάκη πάντως φροντίζει να τραβά τις τελευταίες ημέρες να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και η χθεσινή ομιλία του στην Πάτρα ήταν ένα ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και την ηγετική ομάδα.

Με αναρτήσεις του στους προσωπικούς του λογαριασμούς και με συνέντευξη σε περιφερειακό μέσω της δυτικής Ελλάδας έκανε επίδειξη της δύναμής του μαζεύοντας δεκάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Ο ίδιος πάντως απέδωσε τη δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά σε μαγειρέματα των δημοσκόπων, χαϊδεύοντας το ακροατήριο στο οποίο στοχεύει ρίχνοντας και στην ομιλία του τη βασική ευθύνη της πτώσης σε εκείνους που έφυγαν και χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής.

«Βγαίνουμε από ένα μεγάλο τραύμα» είπε στη συνέντευξή του σε απευθείας μετάδοση στο Ioniantv για να συντηρήσει την κόντρα του με το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του λέγοντας για τις δημοσκοπήσεις ότι «αλατοπιπερώνουν και λίγο προς τα κάτω, σπρώχνουν και λίγο τον Ανδρουλάκη μπας και βγει προς τα πάνω, αλλά δεν τραβάει το άλογο… στην πορεία προς το Συνέδριο η εικόνα αυτή θα αλλάξει»

Κλειδί η ψηφοφορία για το γάμο

Στις αποφάσεις του κ. Κασσελάκη φαίνεται ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο η ψηφοφορία στα μέσα του μήνα του νόμου για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μετά την απόσυρση της κομματικής πειθαρχίας από την πλευρά του προέδρου και την προειδοποίηση με κυρώσεις για όποιον δεν συνταχθεί με το ταυτοτικό για εκείνον ζήτημα το μούδιασμα είναι εμφανές στην ΚΟ με τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις βουλευτές να σκέφτονται την αποχή. Η στάση τους δεν αποκλείεται να λύσει τα χέρια του κ. Κασσελάκη για να πάρει τις αποφάσεις του.

Ανησυχία στην πλειοψηφία

Την ίδια στιγμή όμως στο εσωκομματικό σκηνικό και στη πλευρά της πλειοψηφίας των στελεχών οπιυ συσπειρώνονται γύρω από την ομάδα του Νίκου Παππά επικρατεί αναβρασμός.

Η εικόνα του κόμματος φέρνει μεγάλη δυσαρέσκεια στα στελέχη που τρέχουν την οργανωτική δουλειά με τον στρατηγό της νίκης Κασσελάκη να γίνεται δέκτης πιέσεων ώστε να πάρει πρωτοβουλίες λειτουργώντας περισσότερο ως αντίβαρο στην κακή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εκπέμπεται προς τα έξω είτε μέσω του life style το οποίο κυριαρχεί περισσότερο από την σοβαρότητα σε αρκετές φάσεις όπως σημειώνουν, είτε της πολιτικοποίησης της διαδικασίας προς το Συνέδριο.

πηγή: iefimerida.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση