Προφυλακίστηκε ο 35χρονος youtuber μετά από πέντε ώρες απολογίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 17:05 Προφυλακίστηκε ο 35χρονος youtuber μετά από πέντε ώρες απολογίας

Φέρεται να παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως οι «πρωταγωνιστές» είχαν κάποια αναπηρία

Πέντε ώρες διήρκεσε η απολογία του 35χρονου YouTuber, ο οποίος εμφανίζεται να κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στα κοινωνικά δίκτυα. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για τα βίντεο της ντροπής, δεν κατάφερε να πείσει με τους ισχυρισμούς του, με αποτέλεσμα ανακρίτρια και εισαγγελέας να του δείξουν το δρόμο για τη φυλακή.

Ο 35χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ ήταν σε εξέλιξη ζωντανή μετάδοση, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, κατηγορούμενος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή και σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων ατόμων. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως κατάλαβε το λάθος του και για το λόγο αυτό, όπως είπε, σταμάτησε την παραγωγή και προβολή βίντεο με ανήμπορα άτομα, που υφίσταντο κακοποίηση και εξευτελιστική συμπεριφορά

Ο 35χρονος φέρεται να παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως οι «πρωταγωνιστές» είχαν κάποια αναπηρία, αλλά ότι σε καμία περίπτωση, είπε, δεν είχαν το ακαταλόγιστο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι προέβαλε τον ισχυρισμό ότι χρησιμοποιούσε ΑμΕΑ σε βίντεο, έχοντας την πεποίθηση ότι τους ωφελούσε πολύ περισσότερο απ’ ότι τους έβλαπτε, καθώς αποκόμιζαν σημαντικό οικονομικό όφελος αλλά και αναγνωρισιμότητα. Επιπλέον, ο 35χρονος φέρεται να αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι χρησιμοποίησε σε βίντεό του ανήλικο.

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν και δυο πρόσωπα που συμμετείχαν στα live stream βίντεο του 35χρονου, που δεν είναι άτομα με αναπηρία και με τις μαρτυρίες τους στήριξαν τις θέσεις του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με τους νέους συνηγόρους του 35χρονου, η 17η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση, είπε «όχι» στην εξέταση ΑμΕΑ θυμάτων του YouTuber, καθώς δε μπορούν να καταθέσουν χωρίς την παρουσία ψυχολόγου.

Σύμφωνα με τις Αρχές, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, ο κατηγορούμενος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος. Όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές στις μεταδόσεις καταγράφονται «συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση