Ξέσπασε νέος πόλεμος Μαξίμου με την αντιπολίτευση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 23:39 Ξέσπασε νέος πόλεμος Μαξίμου με την αντιπολίτευση

Νέα επίθεση στην αντιπολίτευση και σκιαμαχία με τη διαπλοκή για την ...οικουμενική από Μαξίμου. Στο στόχαστρο πρώτα το ΠΑΣΟΚ και μετά η ΝΔ.

Πρόθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να πλήξουν την κυβέρνηση με άρμα την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών καταγγέλλουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού και σημειώνουν ότι δεν υπάρχει σκέψη για την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης αποδίδοντας αυτά τα σχέδια στην διαπλοκή.

Μιλώντας στο Αθηναίκό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητικές πηγές καταγγέλλουν ότι «η ιδέα της οικουμενικής, καλλιεργείται ανάμεσα σε εξωθεσμικούς κύκλους που βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία, εξαιτίας του γεγονότος ότι η δικαιοσύνη αρχίζει να διερευνά σοβαρές οικονομικές υποθέσεις, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις. Τα κέντρα αυτά, επιθυμούν αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, καθώς αισθάνονται να απειλείται το σύστημα της διαπλοκής, που τα προηγούμενα χρόνια προωθούσε ανεμπόδιστα τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του. Τελευταία ελπίδα των κέντρων αυτών, είναι η πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης καθώς κι η δυσμενέστερη δυνατή για την χώρα εξέλιξη στο πεδίο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

Ειδικά δε για το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν πως «έχει φτάσει σε σημείο να κινείται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση με τους Σοσιαλιστές της Ευρώπης, οι οποίοι αναζητούν προοπτικές συνεργασίας με την Αριστερά, ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Πορτογαλία».

Ως προς τη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι «τα δύο κόμματα του παλιού πολιτικού κατεστημένου, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, συντάχθηκαν ολοκληρωτικά με τα κέντρα αυτά. Αρνήθηκαν τον διάλογο για την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση, για σαφώς μικροπολιτικούς λόγους, αλλά και προσπαθώντας να μην γίνει εμφανής η αδυναμία τους, να καταθέσουν συγκροτημένες θέσεις για τα ζητήματα αυτά. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι αρνήθηκαν να συγκλίνουν με την κυβέρνηση σε κοινές θέσεις απέναντι στους θεσμούς για το ασφαλιστικό και μάλιστα για ζωτικά θέματα όπως η διασφάλιση των κύριων συντάξεων».

Γεννηματά: Ο Τσίπρας ας πείσει τους βουλευτές του  

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα και τους χειρισμούς του στο θέμα της συναίνεσης - στη σκιά του συμβουλίου αρχηγών όπου είχαν μια σκληρή αντιπαράθεση -εξαπέλυσε η πρόεδρος της ΔΗ.ΠΑΡ Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στο Μέγκα η κ. Γεννηματά επανέλαβε πως «χρειάζεται μεγάλο θράσος να κουνάς το δάχτυλο όταν έχεις φέρει τη χώρα σ αυτό το σημείο και έχεις επιλέξει να κινηθείς χωρίς συναίνεση» και τόνισε πως ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνη που επέλεξε «να χειριστεί αυτό το σκληρό μνημόνιο» με αυτή τη σύνθεση κυβέρνησης.

Εξηγώντας τη στάση του  ΠΑΣΟΚ έναντι της κυβέρνησης μετά την στήριξη της συμφωνίας η κ. Γεννηματά είπε « Αναλάβαμε πολύ μεγάλο κόστος για κόμμα της αντιπολίτευσης. Αλλά Ήξερα ότι επειδή η αξιοπιστία Τσίπρα ήταν στο ναδίρ χωρίς συναίνεση με την αντιπολίτευση δεν ξεκινούσε διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους»

«Του έλεγα έλα να συμφωνήσουμε σε έναν οδικό χάρτη να μην γίνουν εκλογές τουλάχιστον μέχρι την πρώτη αξιολόγηση, να αλλάξουμε το μνημόνιο που έφερες γιατί είναι πολύ βαρύ και δεν βγαίνει... Επέλεξε να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τις προτάσεις μου και την πλειοψηφία των 220 βουλευτών που είχε σχηματιστεί» τόνισε η κυρία Γεννηματά. 


«Χρειαζόταν συμβούλιο αρχηγών για να μας προτείνει να κάνουμε δύο επιτροπές;» αναρωτήθηκε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!». 

Η η Φώφη Γεννηματά του πέταξε ξανά το γάντι «Εάν δεν μπορεί θα πρέπει να έρθει να μας πει, δεν μπορώ, δεν έχω τη δεδηλωμένη. Άλλο αυτό κι άλλο να μας λέει εγώ είμαι κυβέρνηση, εγώ έχω τη δεδηλωμένη» τόνισε.  

«Βάζω τη δική μου κόκκινη γραμμή. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν μείωση συντάξεων» ξεκαθάρισε η κυρία Γεννηματά και πρότεινε στην κυβέρνηση αν θέλει «να αξιοποιήσει την γραμμή αυτή για να διαπραγματευθεί με την Τρόικα».

«Ποια είναι η πρότασή του για το ασφαλιστικό; Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να υλοποιεί την μεταρρύθμιση που ο ίδιος συμφώνησε; Στο mail Χαρδούβελη δεν υπήρχε πρόβλεψη για μείωση μισθών και συντάξεων» τόνισε αυστηρά η Φώφη Γεννηματά.  

«Έχει ευθύνη ο κ. Τσίπρας που επέλεξε να διαχειριστεί αυτό το σκληρό μνημόνιο. Ας πείσει τους βουλευτές του. Ας φέρει τα μέτρα στη Βουλή και ας πείσει τους δανειστές ότι δεν χρειάζονται μειώσεις μισθών. Ας κυβερνήσει επιτέλους. Δεν είναι ευθύνη της αντιπολίτευσης να κυβερνά» κατέληξε η κυρία Γεννηματά στην συνέντευξή της στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση