Στο Σύνταγμα με καπνιστήρια οι μελισσοκόμοι - Κατέβασαν τις κυψέλες από τα φορτηγά, κλειστή η Αμαλίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 11:17 Στο Σύνταγμα με καπνιστήρια οι μελισσοκόμοι - Κατέβασαν τις κυψέλες από τα φορτηγά, κλειστή η Αμαλίας

Στο Σύνταγμα έφτασαν μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα το πρωί της Πέμπτης (22.02.2024) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. 

Η περιοχή στην πλατεία Συντάγματος λίγο μετά τις 8 το πρωί της Πέμπτης (22.02.2024) γέμισε με μελισσοκόμους και υπολογίζεται ότι εκεί βρίσκονται πάνω από 1000 άτομα. Στέκονται απέναντι από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με καπνιστήρια στα χέρια (απαραίτητο εργαλείο για την δουλειά τους) διαμαρτυρόμενοι κυρίως για τις ελληνοποιήσεις και το κόστος παραγωγής.

Έκλεισαν μάλιστα για λίγο τη λεωφόρο Αμαλίας, διότι όπως υποστηρίζουν δεν τους επέτρεπαν να φέρουν τα φορτηγά τους στην πλατεία και η αστυνομία τα κρατά στη λεωφόρο Αθηνών. Μετά από λίγη ώρα την άνοιξαν, καθώς τα φορτηγά πήραν εντολή να ξεκινήσουν για το Σύνταγμα και έφτασαν τελικά μερικά λεπτά πριν τις 9.30. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει και πάλι η Αμαλίας. Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί τροχονόμοι επειδή υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι μελισσοκόμοι κατέβασαν από τα φορτηγά πολλές κυψέλες προκειμένου με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν. Τις έχουν τοποθετήσει μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη.

Δεν έλειψε, πάντως, και η ένταση με τους αστυνομικούς όταν οι μελισσοκόμοι έκλεισαν τη λεωφόρο Αμαλίας.

Εκπρόσωποι των μελισσοκόμων θα επισκεφθούν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Προστασίας του Πολίτη, και Μεταφορών.

Τα αιτήματα των μελισσοκόμων

Όπως αναφέρει η Πανελλαδική Συντονιστική Κινητοποιήσεων Μελισσοκόμων, τα αιτήματά τους είναι:

Eλληνοποιήσεις (Διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού. Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος).

Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών)

Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία.

Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών. Τοποθέτηση μελισσοσμηνών, όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934.

Επιδότηση επικονίασης. Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα.

 

Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο.

Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση