Μήνυμα Τσίπρα σε Κασσελάκη: «Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 20:30 Μήνυμα Τσίπρα σε Κασσελάκη: «Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα»

«Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα» είναι το σχόλιο από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα για τα όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα «ό,τι είχε να πει, το έχει πει στη δήλωση του. Δεν υπάρχει άλλο σχόλιο», αναφορικά με την εσωκομματικής κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ που κορυφώθηκε στη διάρκεια του Συνεδρίου. Και καταλήγει με… μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως «όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται ακόμα από το newsit.gr, πως με μια ηχηρή παρέμβαση, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το 4o συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση, και του άσκησε σκληρή κριτική αναφέροντας ότι «Φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της».

«Ο Πρόεδρος, έθεσε προχθές καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Και πιστεύω ορθώς το έπραξε. Εκλέχτηκε χωρίς να προλάβει να διατυπώσει αναλυτικά τις θέσεις και το σχέδιό του. Για να οδηγήσει το κόμμα στην επερχόμενη εκλογική μάχη πρέπει να είναι σαφές ότι διαθέτει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας. Μόνο που την ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλει να τη ζητήσει από αυτούς που τον εξέλεξαν Πρόεδρο και όχι από την Πολιτική Γραμματεία. Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας. Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο. Όχι θέτοντας ερωτήματα, αλλά δίνοντας τις δικές του απαντήσεις. Και όσοι έχουν άλλο σχέδιο, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις και τις υποψηφιότητές τους. Τώρα ανοιχτά και δημοκρατικά».

Ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην μακροσκελή του παρέμβαση αναφέρεται και στους εσωκομματικούς αντιπάλους και όσους αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας: «[…]Ενώ άλλοι διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν».


Ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί στην δήλωσή του τον λόγο για τον οποίο προχωρά σε αυτή την παρέμβαση και προτείνει ως λύση νέες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου ασκεί κριτική σε όσους ίδρυσαν τη Νέα Αριστερά λέγοντας: «Οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν την μάχη για την ηγεσία του», και καλεί όλους να σοβαρευτούν.

Αναφέρει: «Δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός, ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας. Ένα συνέδριο, όπου θα υποκριθούμε όλοι μαζί πόσο αγαπημένοι είμαστε και το κοινό θα μας χειροκροτήσει. Όχι. Προσωπικά εμένα δεν μου λείπει ούτε το βήμα, ούτε το χειροκρότημα. Δεν είναι ώρα για χειροκροτήματα, αλλά για να ειπωθεί η αλήθεια. Αν συνεχίσουμε έτσι, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο κενό».
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση