«Μια ημέρα»: Πώς μια σειρά του Netflix «απογείωσε» τις κρατήσεις στο νησί της Πάρου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 09:58 «Μια ημέρα»: Πώς μια σειρά του Netflix «απογείωσε» τις κρατήσεις στο νησί της Πάρου

Η επιθυμία να επισκεφθούν τοποθεσίες που εμφανίζονται σε ταινίες και σε τηλεοπτικές σειρές έχει οδηγήσει τους τουρίστες να κατευθύνονται σε προορισμούς για να ακολουθήσουν τα βήματα των αγαπημένων τους χαρακτήρων.

Η γραφική Πάρος, που βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου Πελάγους, κατέκτησε πρόσφατα τις καρδιές των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο χάρη στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο επιτυχημένο δράμα του Netflix «One Day». Οι κρατήσεις στην πλατφόρμα Airbnb αυξήθηκαν κατά 32% μετά την προβολή της επιτυχημένης σειράς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euronews.

H σειρά του Νetflix

Η γλυκόπικρη ιστορία αγάπης ακολουθεί τη ζωή της Emma Morley και του Dexter Mayhew (τους οποίους υποδύονται οι Ambika Mod και Leo Woodall), οι οποίοι γνωρίζονται στις 15 Ιουλίου 1988, την ημέρα της αποφοίτησής τους από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Βασισμένη σε μυθιστόρημα, η σειρά του Netflix εστιάζει στις αλληλένδετες ζωές τους, επανερχόμενη στην ίδια ημερομηνία, την 15η Ιουλίου κάθε χρόνο, για τα επόμενα 20 χρόνια.

Το «One Day» καλύπτει τα χρόνια της σχέσης της Em και του Dex και τα πολλά μέρη στα οποία ταξιδεύουν, συμπεριλαμβανομένης της Πάρου, τόσο μαζί όσο και χώρια.

Μια κινηματογραφική απόδραση στην Πάρο

Στο τέταρτο επεισόδιο, η Emma και ο Dexter πηγαίνουν για διακοπές στην Πάρο - ένα γοητευτικό ελληνικό νησί στην καρδιά του αρχιπελάγους των Κυκλάδων στο Αιγαίο Πέλαγος, σημειώνει το Euronews.

Η Πάρος φιλοξενεί γραφικά χωριά γεμάτα κυκλαδίτικη γοητεία. Oι θεατές μπορούν να ρίξουν μια ματιά στην Παροικιά -την πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του νησιού-, που παρουσιάζεται στη σειρά. Έχει όμορφα, ασβεστωμένα κτίρια που κοσμούνται με πολύχρωμες μπουκαμβίλιες, στενά πλακόστρωτα δρομάκια και έναν ζωντανό παραλιακό πεζόδρομο με ταβέρνες και καφετέριες.

Η σειρά πραγματοποίησε επίσης γυρίσματα στις παραλίες του νησιού και στο λιμάνι της Νάουσας.

Οι μονοήμερες αποδράσεις εμπνευσμένες από την τηλεόραση

«Το One Day έφερε ένα από τα πιο ρομαντικά ελληνικά νησιά στον κόσμο, την Πάρο, στην προσοχή των τηλεθεατών», δήλωσε στο Gloucestershire Live η Amanda Cupples, γενική διευθύντρια της Airbnb για το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Ευρώπη.

«Καθρεφτίζοντας τις εμπειρίες των χαρακτήρων Emma και Dexter, οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν τη δική τους περιπέτεια εμπνευσμένη από το One Day, δημιουργώντας πολύτιμες αναμνήσεις που θα διαρκέσουν για μια ζωή», προσθέτει.

Μεζονέτες με κήπο και κυκλαδίτικα διαμερίσματα προσφέρουν μια ματιά στον ειδυλλιακό τρόπο ζωής που απεικονίζεται στη σειρά, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις που θυμίζουν τις περιπέτειες της Emma και του Dexter.

Το One Day δεν είναι η μόνη τηλεοπτική σειρά που τροφοδοτεί την τάση προς προορισμούς με εμβληματικές τοποθεσίες ταινιών - πρόκειται για μια αυξανόμενη τάση τα τελευταία χρόνια.

Τι είναι το set-jetting

Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί μια νέα τάση στα ταξίδια: το set-jetting. Προερχόμενο από τον όρο «jet-setting», αναφέρεται σε τουρισμό εμπνευσμένο από ταινίες.

Η επιθυμία να δουν τοποθεσίες που εμφανίζονται σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές έχει οδηγήσει τους επισκέπτες να κατευθύνονται σε προορισμούς για να ακολουθήσουν τα βήματα των αγαπημένων τους χαρακτήρων.

Αυτή η τάση έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των τουριστών, αναδιαμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε εμβληματικές τοποθεσίες κινηματογράφησης παγκοσμίως.

Η έκθεση 2023 Global Travel Trends Report της American Express διαπίστωσε ότι το 70% της Gen Z και των millennials αντλούν έμπνευση για τα ταξίδια τους από μια ταινία ή μια τηλεοπτική εκπομπή που είδαν πρόσφατα.

Η Expedia ανέφερε, επίσης, ότι σχεδόν το 40% των παγκόσμιων ταξιδιωτών έχουν κλείσει ταξίδια με βάση προορισμούς που συνάντησαν σε τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία.

Ποιος είναι ο αντίκτυπος του set-jetting

Το set-jetting μπορεί να τονώσει τις τοπικές οικονομίες με την αύξηση της τουριστικής ζήτησης και τη δημιουργία εσόδων για τις επιχειρήσεις της περιοχής. Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι τουριστικοί πράκτορες και τα καταστήματα με αναμνηστικά, συχνά βλέπουν μεγαλύτερο τζίρο λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για τις τοποθεσίες γυρισμάτων.

Δεδομένα έχουν δείξει ότι τηλεοπτικές εκπομπές όπως οι The Tourist, White Lotus, Emily in Paris και Game of Thrones επηρέασαν σημαντικά τις αποφάσεις των ταξιδιωτών για τον προορισμό τους και στήριξαν οικονομικά τις τοπικές οικονομίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση