Μητσοτάκης για το ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό: Έχουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο, δεν θα φοβηθούμε, θα στηρίζουμε την Ουκρανία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 13:18 Μητσοτάκης για το ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό: Έχουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο, δεν θα φοβηθούμε, θα στηρίζουμε την Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Βουκουρέστι αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Ουκρανία και την ρωσική επίθεση που έγινε στην Οδυσσό.

«Ήμουν στην Οδησσό με τον πρόεδρο Ζελένσκι χθες όταν ένας βαλλιστικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι. Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη

Πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι για όσα πετύχαμε τα τελευταία 5 χρόνια. Δεν ήταν δεδομένο, παλέψαμε πολύ. Θέλω να συγχαρώ προσωπικά την Ούρσουλα για τη συμβολή της σε αυτή την επιτυχία και για την ηγεσία της σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες: την πανδημία, τον βάρβαρο πόλεμο της Ρωσίας, στην ενεργειακή κρίση που έθεσε κινδύνους για τη σταθερότητα της οικονομίας.

Για Ταμείο Ανάκαμψης: αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την πράσινη μετάβαση, για την κοινωνική συνοχή.

Δείξαμε τη στήριξη μας στην Ουκρανία με αναπάντεχο για ορισμένους εχθρούς μας τρόπο. Και ποτέ η Ευρώπη δεν έχει δείξει τέτοια απάντηση, με κυρώσεις στη Ρωσία, με την υποστήριξη της Ουκρανίας στρατιωτικά και οικονομικά : καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προσπάθεια αλλαγής συνόρων δια της βίας δεν θα γίνουν αποδεκτές από την πολιτική μας οικογένεια.

Ήμουν στην Οδησσό με τον πρόεδρο Ζελένσκι χθες όταν ένας βαλλιστικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι. Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα.

Σημαντική η αμυντική αυτονομία και Ελλάδα έχει κεντρικό ρόλο

Η Ελλάδα ήταν η θετική έκπληξη της Ευρωζώνης, πετύχαμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης χωρίς να διαταράξουμε τις δημοσιονομικές ισορροπίες. Αλλά δεν θα μπορούσαμε ν το καταφέρουμε αυτό χωρίς τη σημαντική ευρωπαϊκή υποστήριξη.

Να πω γιατί είναι τόσο σημαντικό το ΕΛΚ να είναι η σταθερά της Ε.Ε. Επικεντρωθήκαμε πολύ στην ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.
Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τίποτα δεν θα γίνει στην Ευρώπη χωρίς την ενεργό συμμετοχή του ΕΛΚ γι’ αυτό είναι σημαντικό το κόμμα μας να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση