Κατώτατος μισθός: Πού «κλειδώνει» η αύξησή του – Στις 27 Μαρτίου οι ανακοινώσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 10:35 Κατώτατος μισθός: Πού «κλειδώνει» η αύξησή του – Στις 27 Μαρτίου οι ανακοινώσεις

Πάνω από τα 823 ευρώ μεικτά αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός από τα 780 που είναι σήμερα, ήτοι αύξηση τουλάχιστον 5,2%.

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί η εισήγηση του υπουργείου Εργασίας για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου ώστε την επόμενη Τετάρτη στις 27 Μαρτίου να υπάρξει απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έλαβε την περασμένη Παρασκευή, την τελική εισήγηση από το ΚΕΠΕ η οποία εισηγείται αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό 4% με 5%.

Μία αύξηση που σύμφωνα με τον επιστημονικό φορέα οφείλεται, στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, στις καλές επιδόσεις στον τομέα των επενδύσεων, της κατανάλωσης και του τουρισμού, που οδηγούν στην εκτίμηση για αύξηση του ΑΕΠ πάνω από 2% το 2024.

Οι προτάσεις

  • ΓΣΕΕ: Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ προτείνει ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 908 ευρώ μεικτά, δηλαδή αύξηση 16,%.
  • Τράπεζα της Ελλάδος: Η Τράπεζα της Ελλάδος προτείνει ο κατώτατος  μισθός  να αυξηθεί κατά 4% δηλαδή να ανέλθει στα 811 ευρώ μεικτά ή 691,3 καθαρά.    
  • ΙΟΒΕ: Προτείνει συνετή αύξηση στην ευρύτερη περιοχή του ετήσιου πληθωρισμού του 2023 (3,5%).
  • ΓΣΕΒΕΕ: Προτείνει αύξηση της τάξεως  των 5,5% στον κατώτατο μισθό δηλαδή να ανέλθει στα 823 ευρώ.
  • ΣΕΒ: Προτείνει ο κατώτατος να ανέλθει στα 811 ευρώ, δηλαδή να αυξηθεί κατά 4%.
  • ΕΣΕΕ: Ζητεί να διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός στα 815 ευρώ, δηλαδή  να αυξηθεί κατά 4,5%.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση