Guardian: Ούτε για ζώα τα νεά hot spots στην Ελλαδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 22:24 Guardian: Ούτε για ζώα τα νεά hot spots στην Ελλαδα
Άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, διαπιστώνει σε άρθρο του Guardian.
 
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά οι συνθήκες στις εγκαταστάσεις δεν είναι κατάλληλες ούτε για ζώα.
 
 
Ο Guardian κάνει ένα οδοιπορικό σε νέους μόνιμους καταυλισμούς που δημιουργήθηκαν μετά την εκκένωση της Ειδομένης και διαπιστώνει πως οι άνθρωποι στερούνται βασικές ανέσεις.
 
Τα ντοκουμέντα από τις φωτογραφίες των πρώτων εθελοντών που εισήλθαν στο εσωτερικό ορισμένων από των καταλυμάτων αποκαλύπτουν τρομερή έλλειψη ανέσεων όπως τρεχούμενο νερό και πάρα πολύ βρώμικες εγκαταστάσεις.
 
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα με το κλείσιμο της Ειδομένης 4.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται και πιστεύεται ότι ζουν στους δρόμους ελληνικών πόλεων, όπως η Θεσσαλονίκη, κάποιοι κρύβονται στα δάση κοντά στα σύνορα ή έχουν επιχειρήσει νέο πέρασμα μέσω των διακινητών.
 
 
Οι εικόνες που παρουσιάζει ο Guardia είναι από τον νέο καταυλισμό, στη βιομηχανική ζώνη στη Σίνδο, στα προάστια της Θεσσαλονίκης και αποκαλύπτουν τις βρώμικες αποθήκες που είναι γεμάτες σκηνές.
 
"Δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό, δεν υπάρχει ιατρική περίθαλψη, πόσο μάλλον μεταφραστές και καθόλου προμήθειες για βρέφη", δήλωσε ένας εθελοντής που έχει βοηθήσει πρόσφυγες στη Βόρειο Ελλάδα από την αρχή του έτους.
 
"Οι συνθήκες στα νέα στρατόπεδα είναι απαράδεκτες, καταθλιπτικές, χωρίς καμία ασφάλεια και δεν είναι κατάλληλα ούτε για τα ζώα" προσθέτει.
 
 
Εθελόντρια που επισκέφθηκε ένα άλλο καταυλισμό που έχει στηθεί σε ένα παλιό εργοστάσιο στα προάστια της Θεσσαλονίκης περιγράφει επίσης άθλιες συνθήκες, με σωρούς από σπασμένα γυαλιά και αποθήκες με σπασμένα παράθυρα.
 
Επιπλέον αναφέρει πως δεν υπάρχει νερό και ρεύμα και πως οι μητέρες δεν έχουν ζεστό νερό για τα μωρά τους και την αποστείρωση των μπουκαλιών.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση