Τσίπρας: Δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 21:30 Τσίπρας: Δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές
«Στόχος μας είναι η αξιολόγηση να κλείσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αυτό θέλουμε και αυτό παλεύουμε ώστε να υπάρξει ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση έως τον Μάρτιο…» ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε επίσκεψη στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για να τους ευχηθεί «Χρόνια Πολλά» κατά τη διάρκεια της διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια για την τροπολογία για το ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ερωτήθηκε και απάντησε για όλα.

Ο Πρωθυπουργός ερωτηθείς σχετικά με το κλείσμο της αξιολόγησης είπε πως «στόχος μας είναι η αξιολόγηση να κλείσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Γι' αυτό παλεύουμε και αυτό θέλουμε ώστε να υπάρξει τον Μάρτιο η ένταξη της χώρας στο QE…». Σε ερώτηση εάν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αποστείλει την επιστολή στο Eurogroup για το επίδομα στους χαμηοσυνταξιούχους και τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, ο Πρωθυπουργός απάντησε πως «δεν γνωρίζω γιατί ήμουν στην Κρήτη, υποθέτω ότι την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη…».

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς εάν θα έχουμε εκλογές το 2017, απάντησε πως «δεν είναι στις προθέσεις μας… εκλογές γίνονται όταν υπάρχει λόγος, ποιος μπορεί να είναι ο λόγος για να πάμε στις εκλογές, δεν υπάρχει λόγος, δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές…».

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2017 εκτός από τα θέματα του Χρέους, ο Πρωθυπουργός είπε πως «θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα και θα τεθούν τα θέματα της Συνταγματικής Αναθερώρησης, να προχωρήσουμε την παραγωγική ανασυγκρότησης με μια ευρεία συζήτηση ανά περιφέρεια ώστε να υπάρξει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο και βέβαια η ανασυγκρότηση της κοινωνίας…».

Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τις εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία είπε πως στην Γαλλία ενδιαφέρον είναι να δούμε εάν μπορεί τα τρία τέσσερα κόμματα της Αριστεράς εάν μπορεί να ενώσεις τις δυνάμεις της, ενώ για τις εκλογές στην Γερμανία είπε χαριτολογώντας πως «το ενδιαφέρον είναι ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών…».

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είπε πως «μετά τις εκλογές προετοιμαζόμαστε για τη Γενεύη… δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις… γιατί από την άλλη έχεις να κάνεις με τον γνωστό Ερτογάν….»

Ερωτηθείς πάντως για το εάν η Ελλάδα θα πάρει θέση σε περίπτωση που το όποιο σχέδιο συμφωνίας τεθεί στην Κύπρο σε δημοψήφισμα είπε πως εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε τις “κουμπάρες”… η λύση που θα προκύψει θα πρέπει να είναι “καλή” και αποδεκτοί από τις δύο ενδιαφερόμενες κοινότητες….»

Ενώ για το σκέλος που αφορά την Ελλάδα είπε πως είναι το θέμα των εγγυήσεων
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπράς στην ευχή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να «έχετε δουλειές και να πληρώνεστε στην ώρα σας…» ρωτήθηκε και για τις εξελίξεις με την κρίση στον Τύπο, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του λέγοντας πως «πρέπει να βρεθεί μια λύση… και πρόσθεσε «πως προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να βοηθήσουν και οι εργοδότες…».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση