Υπουργικοί καυγάδες στο παρασκήνιο: Τα δίδυμα - «φωτιά»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 22:51 Υπουργικοί καυγάδες στο παρασκήνιο: Τα δίδυμα - «φωτιά»

Οι διαμάχες δύσκολα θα μείνουν πλέον κρυμμένες κάτω από τα χαλί, καθώς είναι θέμα χρόνου οι αντιπαραθέσεις να βγουν στο προσκήνιο.

Η κυβέρνηση μπορεί με κατηγορηματικό τρόπο να τονίζει πως δεν πρόκειται να γίνει ανασχηματισμός, ωστόσο οι εμφυλιοπολεμικές σε αρκετές περιπτώσεις, σχέσεις μεταξύ κορυφαίων υπουργών ίσως αναγκάσουν τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ενόψει μάλιστα και της τρίτης αξιολόγησης.

Τα προβλήματα που υπήρχαν στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου, τα έκρυβε μέχρι τώρα με επικοινωνιακή άνεση το Μαξίμου, κρατώντας τις όποιες κυβερνητικές κόντρες μακριά από την επικαιρότητα.

Ωστόσο οι διαμάχες δύσκολα θα μείνουν πλέον κρυμμένες κάτω από τα χαλί, καθώς είναι θέμα χρόνου οι αντιπαραθέσεις να βγουν στο προσκήνιο.

Παππάς vs Τσακαλώτος      

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο αντρών ποτέ δεν ήταν ιδιαιτέρως θερμές, καθώς ο υπουργός Οικονομικών είναι μέλος της ομάδας των 53, η οποία πριν πάει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Νίκης, ασκούσε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Παππάς είχε εκφράσει αρκετές φορές σε συσκέψεις τις ενστάσεις του για τις διαπραγματευτικές ικανότητες του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τις οποίες πληροφορήθηκε μέσω τρίτων ο υπουργός Οικονομικών.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κρίση μεταξύ των δύο μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, όταν ο Νίκος Παππάς έγινε υπουργός ψηφιακής πολίτικής καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να μην ενέκρινε κονδύλια για το νέο χαρτοφυλάκιο, και την... διαστημική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών είναι ιδιαιτέρως χολωμένος για τις διαρροές περί απομάκρυνσης του από την οδό Νίκης τις οποίες χρεώνει στον Νίκο Παππά και γι αυτό τον λόγο έστω και με καθυστέρηση το Μαξίμου ξεκαθάρισε πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν μετακινείται.          

Σκουρλέτης – Σπίρτζης vs Πιτσιόρλα

Οι μεταξύ τους κόντρες είχαν ξεκινήσει από την περίοδο που ο Στέργιος Πιτσιόρλας ήταν επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και είχε ταχθεί υπέρ της πώλησης του 17% της ΔΕΗ.

Το γεγονός ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων φτάνει για να αποτελέσει «κόκκινο πανί» για τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Χρήστο Σπίρτζη που τον κατηγορούν ότι ξεπουλάει την δημόσια περιουσία.

Οι μεταξύ τους συγκρούσεις αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα προκαλώντας έντονους πονοκεφάλους στο Μαξίμου καθώς θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο.

Το μήνυμα άλλωστε το έστειλε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Στέργιος Πιτσιόρλας «δεν πρέπει να επαναλάβουμε μάχες οπισθοφυλακών χωρίς νόημα».

Καμμένος vs Βούτση – Γαβρόγλου

Η ανοιχτή σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Βούτση και τον Κώστα Γαβρόγλου για την ορθοδοξία και τους σημαιοφόρους προκάλεσε τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή.

Οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών μπορεί να έπεσαν αλλά το γυαλί φαίνεται να έχει ραγίσει. Ο πρόεδρος της Βουλής όλο αυτό το διάστημα της συγκυβέρνησης προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα και τις ισορροπίες αλλά βλέπει πως αυτή η συνεργασία δύσκολα θα μακροημερεύσει.

Από την άλλη ο Κώστας Γαβρόγλου δείχνει να μην υπολογίζει τις απόψεις του κυβερνητικού εταίρου και γι’  αυτό τον λόγο δεν θέλησε να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχθηκε.

Ο Πάνος Καμμένος που γνωρίζει πως χωρίς τους ΑΝΕΛ δεν υπάρχει κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να «τρολάρει» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον Νίκο Φίλη ως τον καλύτερο υπουργό Παιδείας.

Για την ιστορία ο Πάνος Καμμένος ήταν από εκείνους που είχαν ταχθεί υπέρ της απομάκρυνσης του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση αν όχι την είχε επιβάλει! 

Σταύρος Κοντονής vs Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Οι δύο τους δεν λένε ούτε καλημέρα.

Μπορεί η μεταξύ τους κόντρα να μην έχει έχει βγει μέχρι στιγμής στο προσκήνιο ωστόσο οι δικαστικοί την γνωρίζουν από πρώτο χέρι.

Οι συγκρούσεις τους είναι σχεδόν καθημερινές και αφορούν σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν από τις κρίσεις των δικαστικών - να υπενθυμίσουμε πως ακόμη δεν έχει οριστεί πρόεδρος του Αρείου Πάγου - μέχρι και για τους  χειρισμούς «λεπτών» θεμάτων που απασχόλησαν την επικαιρότητα όπως το άνοιγμα εκ νέου της υπόθεσης Γεωργίου που έχει φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναφέρεται στο Μαξίμου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός «Καραμανλικός» Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση