Ο Παπαμιμίκος υπέρ της ύπαρξης τάσεων στη ΝΔ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 23:11 Ο Παπαμιμίκος υπέρ της ύπαρξης τάσεων στη ΝΔ

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της K.O. της ΝΔ, ο γραμματέας του κόμματος τονίζει την ανάγκη το κόμμα να λειτουργήσει ξανά με όρους παράταξης.

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και τρεις μέρες πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος τονίζει την ανάγκη το κόμμα να λειτουργήσει ξανά με όρους παράταξης. Με άρθρο του στην «Καθημερινή», ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, αναφέρει:

«Οφείλουμε να ενώσουμε ξανά όλα τα κομμάτια. Να καταστούμε και πάλι ένας πλουραλιστικός πολιτικός οργανισμός. Αυθεντικό προϊόν των σημερινών ζυμώσεων της κοινωνίας και των ρευμάτων που διαμορφώνονται, ως συνέπεια των τεράστιων αλλαγών στην καθημερινότητα. Που δε θα καλύπτεται από τον όρο «κόμμα», αλλά θα είναι στην ουσία Παράταξη και Κυψέλη ιδεών για μια παραγωγική Ελλάδα προσφέροντας έδαφος σε όλα τα «λουλούδια» του συντηρητικού και του φιλελεύθερου χώρου να ανθίσουν, υπό μια κοινή καταστατική συνισταμένη».

Ο 35χρονος γραμματέας της ΝΔ  τονίζει ότι το κόμμα υποχρεούται να αναγεννηθεί σε κάτι νέο, οργανωτικά μοντέρνο και ιδεολογικά ελκυστικό και ζητά τη δημιουργία εσωκομματικών πολιτικών τάσεων, υπό συνθήκες αυξημένης εσωκομματικής δημοκρατίας: «Φαντάζομαι τη 'Νέα Δημοκρατία του αύριο' ως ένα πυρήνα αρχών και προσώπων, συνδεδεμένο με τάσεις και πολιτικές κινήσεις, που θα παράγει καθαρές πολιτικές θέσεις. Κι’ αν κάποτε ορισμένοι θεωρούσαν πως η εξουσία αποτελεί την ισχυρότερη συγκολλητική ουσία της πολυφωνίας, σήμερα οφείλουμε να αποδώσουμε αυτό το ρόλο στην εσωκομματική δημοκρατία. Όσο μεγαλύτερη είναι η νομιμοποίηση της κεντρικής απόφασης από τα θεσμικά όργανα, τόσο ισχυρότεροι είναι οι δεσμοί που αναπτύσσονται μέσα σε ένα πολιτικό οργανισμό».

Ο κ. Παπαμιμικος ζητά να γίνει η ΝΔ ένας πολιτικός οργανισμός «βασισμένος στη λογοδοσία και τη σύνθεση, όπου ο ηγέτης δε θα μπορεί να στοχοποιείται ως το μόνο πρόβλημα. Έναν οργανισμό με θεμελιώδη νοοτροπία έκφρασης των ανθρώπων της παραγωγής, της δημιουργίας και της λογικής. Με οργάνωση ανάλογη του ιδεολογικού και πολιτικού μας προσανατολισμού και όχι μέσα από ξεπερασμένες δομές, για τη διατήρηση των οποίων έχουμε όλοι ευθύνη τα προηγούμενα χρόνια. Με πολιτικό πρόγραμμα, που θα αποτυπώνει την ιδεολογική μας φυσιογνωμία και θα αποτελεί τη βάση οποιασδήποτε στρατηγικής και όχι το αντίστροφο. Με την ιδιωτική οικονομία, τα σύγχρονα ανθρώπινα δικαιώματα και το μικρό, ευέλικτο κράτος στην προμετωπίδα των θέσεων μας».

 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση