Έλληνες τραπεζοϋπάλληλοι υπέγραψαν σύμβαση με ρήτρα εξόδου από το ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 09:33 Έλληνες τραπεζοϋπάλληλοι υπέγραψαν σύμβαση με ρήτρα εξόδου από το ευρώ

Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ των τραπεζοϋπαλλήλων και της διοίκησης της Royal Βank of Scotland που περιλαμβάνει ειδική ρήτρα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει το Capital στις 24 Φεβρουαρίου έπεσαν οι υπογραφές με αυτήν την απίστευτη ρήτρα για την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2015 – 2016.
Η ρήτρα αυτή αναφέρει ρητά την υποχρέωση αλλαγής μισθών σε περίπτωση εξόδου πό το ευρώ.

Αυτό αποδεικνύει πως μία κολοσσιαία τράπεζα, όπως η Royal Βank of Scotland, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων και την επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή.
Είναι χαρακτηριστική η αναφορά που γίνεται στη σύμβαση.
''Λόγω της κρίσιμης για την Ελλάδα οικονομικής συγκυρίας κατά την περίοδο υπογραφής της παρούσας ΕΣΣΕ, τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν και συναποδέχονται ότι, στην ακραία περίπτωση εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, θα επαναδιαπραγματευθούν το άρθρο 2 της παρούσας, εφόσον ζητηθεί τουλάχιστον από το ένα εξ αυτών''.

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο να υπογράφεται τέτοια σύμβαση στην Ελλάδα, αλλά όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα αντίστοιχες ρήτρες είχαν εμφανιστεί και το 2012 όταν η χώρα μας ήταν με το ένα πόδι εκτός του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Πηγή:capital

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση