Παρασκευόπουλος: Είμαι έτοιμος να υπογράψω κατασχέσεις γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 10:27 Παρασκευόπουλος: Είμαι έτοιμος να υπογράψω κατασχέσεις γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα

Έτοιμος να δώσει άδεια να εκτελεστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση των οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

“Η νομοθεσία προβλέπει ότι για να εκτελεστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου πρέπει να το διατάξει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η άδεια πρέπει να δοθεί κι είμαι έτοιμος να τη δώσω. Παρά τα κωλύματα. Πιθανώς να πρέπει να υπάρξει κάποια διαπραγμάτευση με την Γερμανία” δήλωσε στο Mega ο υπουργός.

Ο υπουργός σημείωσε, ότι και η άλλη πλευρά, αυτή της Γερμανίας, «πρέπει να σεβαστεί την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και τα γεγονότα».

Όπως είπε ο υπουργός εκφράζει προσωπική άοψη για την οποία είναι όμως ενήμερος και ο Πρωθυπουργός ωστόσο σε ό,τι αφορά στο “χρόνο για την εκτέλεση αυτής της επίσπευσης της διαδικασίας θα εξαρτηθεί εν όψει και της νομικής πολυπλοκότητας του θέματος, αλλά και των εθνικών του διαστάσεων και από την πολιτική διαπραγμάτευση που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση και από την γνώμη της Βουλής”

 

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση