Γενς Στόλτενμπεργκ σε Ελλάδα και Τουρκία: «Βρείτε τα»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 09:05 Γενς Στόλτενμπεργκ σε Ελλάδα και Τουρκία: «Βρείτε τα»

Την τακτική των ίσων αποστάσεων τηρεί ο ΓΓ του ΝΑΤΟ. Καλεί Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν τις διαφορές τους.

Να λύσουν τις διαφορές τους και να αντιμετωπίσουν την ένταση στο Αιγαίο καλεί Ελλάδα και Τουρκία με δήλωσή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τηρώντας τακτική ίσων αποστάσεων.

«Υπάρχουν, ως γνωστόν, διαφορές μεταξύ των δύο χωρών. Τις καλώ να τις λύσουν στο πνεύμα της καλής γειτονίας και στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, χαιρετίζοντας παράλληλα την πρόσφατη συνομιλία που είχαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Τσίπρας και Γιλντιρίμ, για να αντιμετωπίσουν, όπως είπε, τα ζητήματα αυτά.

Δεν παρεμβαίνει το ΝΑΤΟ

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ απέκλεισε το ενδεχόμενο παρέμβασης της Συμμαχίας στις ελληνοτουρκικές διαφορές. «Δεν θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να εισέλθει το ΝΑΤΟ στα συγκεκριμένα θέματα που προκαλούν προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ελλάδα και την Τουρκία», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ στα ΝΕΑ.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «και οι δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι και μέλη της Συμμαχίας για αρκετές δεκαετίες», τονίζοντας ότι «και οι δύο συμβάλουν στις αποστολές, τις επιχειρήσεις και στη συλλογική μας άμυνα με διάφορους τρόπους, κάτι που χαιρετίζουμε», κατέληξε.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση