Καταγγελία για την υδροδότηση στο Ζέλι Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 20:49 Καταγγελία για την υδροδότηση στο Ζέλι Φθιώτιδας

Είμαι κάτοικος του Ζελίου Φθιώτιδας του Δήμου Ελάτειας-Αμφίκλειας και εδώ και πολύ καιρό η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει να ελαττώσει κατά πολύ την πίεση στο τρεχούμενο νερό, με την πρόφαση ότι η γεώτρηση έχει στερέψει και δεν υπάρχει νερό.

Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο μας έχει αναγκάσει να μην μπορούμε να ποτίσουμε τα περιβόλια μας, να μην μπορούμε να ποτίσουμε τα χωράφια μας και να μην μπορούμε να παρέχουμε νερό στα ζώα μας. 

Ακόμα και τα πλυντήρια δεν λειτουργούν. Εδώ και μεγάλο διάστημα έχουμε επιστρατεύσει λεκάνες και σκάφες για το πλύσιμο των ρούχων, εν έτει 2023!

Μάλιστα, δύο βρύσες ταυτόχρονα σε ένα σπίτι αδυνατούν να λειτουργήσουν ταυτοχρόνως. Αυτό σημαίνει ότι αν το καζανάκι της τουαλέτας γεμίζει, η βρύση του νιπτήρα της τουαλέτας δεν λειτουργεί!

Είμαστε μια καθαρά αγροτική περιοχή και όλο μας το εισόδημα εξαρτάται από τις αγροτικές εργασίες. Αν δεν υπάρχει νερό, πώς γίνεται να παραμείνουμε στον τόπο μας;

Επί της ουσίας, μας εξαναγκάζουν εμμέσως να αφήσουμε την περιουσία μας και τον τόπο μας και να μεταναστεύσουμε σε όμορες περιοχές για την εξεύρεση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.

Μπορεί κάποιος αρμόδιος να απαντήσει επισήμως στους ανθρώπους του Ζελίου γιατί συμβαίνει αυτό και πώς θα το αποκαταστήσουν;

Υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε εταιρεία ύδρευσης για να επιλύσει αυτό το πρόβλημα. Υποτίθεται πως θα ερχόταν νερό από άλλες περιοχές για να συμπληρωθεί το κενό στο χωριό μας. Υποτίθεται ότι 25.000 ευρώ δόθηκαν από τον Φιλόδημο ΙΙ για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Απολύτως τίποτα δεν έχει συμβεί.

Αγωνιούμε για το παρόν μας και το μέλλον μας.

Αγωνιούμε για την επιβίωσή μας.

Αγωνιούμε για την συνέχιση της ύπαρξής μας στον τόπο που αγαπάμε.

Ας απαντήσει κάποιος επισήμως πώς και πότε θα επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ας απαντήσει κάποιος αρμόδιος βάσει ποιας μελέτης η μείωση της πίεσης του νερού είναι η λύση στο πρόβλημα.

Το χωριό μας ζει σε τριτοκοσμικές συνθήκες και αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Και το θέμα είναι με ποιον τρόπο; Με προστριβές ή με πλήρη απαξίωση του τόπου, με την πλήρη μετανάστευση όλων των κατοίκων;

Ένας απελπισμένος κάτοικος στο Ζέλι Φθιώτιδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση