Προβλήματα στο Παγκράτι από τα έργα της ΔΕΔΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 10:01 Προβλήματα στο Παγκράτι από τα έργα της ΔΕΔΑ

Καταγγελία σχετικά με προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή Παγκράτι του Δήμου Λαμιέων από τα εκτελούμενα έργα από τη ΔΕΔΑ - Εταιρεία Διανομής Αερίου.

Προς:

- ΔΕΔΑ - Εταιρεία Διανομής Αερίου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
- ΔΕΥΑ Λαμίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
- Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Στη συνοικία Παγκράτι της Λαμίας και επί των οδών Γρεβενών, Μπελογιάννη, Πρεβέζης, Βουρτσελά, αλλά και πολλών άλλων οδών πέριξ αυτών, εκτελούνται έργα από τη ΔΕΔΑ – Εταιρεία Διανομής Αερίου για την επέκταση της υποδομής παροχής φυσικού αερίου, έργα τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα και ευπρόσδεκτα από την τοπική κοινωνία.

Πλην όμως, αν και στο μεγαλύτερο μέρος των οδών αυτών, και ειδικότερα στο νότιο τμήμα, έχουν ήδη εδώ και πλέον των δύο μηνών περατωθεί οι εργασίες τοποθέτησης των αγωγών μεταφοράς του φυσικού αερίου, εντούτοις δεν έχει γίνει ακόμα η αποκατάσταση του οδοστρώματος με αποτέλεσμα, ειδικά μετά από τις βροχοπτώσεις που σημειώνονται επί των με κατηφορική κλίση οδών, να απορρέουν μαζί με τα υδάτινα κατακρημνίσματα και ένα ικανό μέρος της άμμου με την οποία είναι προχείρως κλεισμένα τα εν λόγω έργα.

Σημειώνεται το γεγονός ότι στην εν λόγω περιοχή κινείται καθημερινά μεγάλο πλήθος ευαίσθητου μαθητικού δυναμικού του Δήμου μας καθόσον επί των ανωτέρω οδών στεγάζονται το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το 27ο Νηπιαγωγείο, το 7ο Δημοτικό Σχολείο και παραπλεύρως το 5ο Λύκειο Λαμίας.

Η συσσωρευμένη λάσπη επί του οδοστρώματος το καθιστά ολισθηρό και σε συνδυασμό με τις λακκούβες και τα κοιλώματα που υφίστανται κατά μήκος των έργων, επικίνδυνο για πρόκληση ατυχήματος τόσο στους πεζούς όσο και στα τροχοφόρα οχήματα που κινούνται στην περιοχή. Απότοκο της κατάστασης αυτής είναι και το γεγονός ότι έχουν πληρωθεί με ικανή ποσότητα άμμου και χαλικιών τα φρεάτια παροχέτευσης των όμβριων υδάτων καθιστώντας την απορροή των υδάτων αυτών επιφανειακή και με ορατό τον κίνδυνο της συσσώρευσης πλημμυρικών υδάτων μέσα στις σχολικές μονάδες των Ειδικών Σχολείων και του 7ου Δημοτικού Σχολείου επί των οδών Πρεβέζης και Μπελογιάννη λόγω της κατηφορικής κλίσης.

Επιπροσθέτως, σε χρονικό διάστημα το οποίο δεν υπερβαίνει τις δέκα ημέρες, έχουν σημειωθεί πάρα πολλές διακοπές στην υδροδότηση της περιοχής, λόγω διάρρηξης κατ’ επανάληψη του αγωγού ύδρευσης από τα μηχανήματα που εκτελούν το εν λόγω έργο, όπως έχουμε ενημερωθεί από τη ΔΕΥΑ Λαμίας με την οποία έχουμε έρθει σε τηλεφωνική επαφή για τη δήλωση των βλαβών αυτών, οι υπάλληλοι της οποίας πρέπει να σημειωθεί ότι καταβάλουν φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες για την αποκατάσταση των προκληθέντων ζημιών κάθε φορά. Η τελευταία εξ αυτών σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες της 9ης Ιανουαρίου 2024. Μετά την αποκατάσταση της βλάβης το νερό της βρύσης δεν είναι διαυγές και άχρωμο, όπως πρέπει να είναι ενώ έχει παρατηρηθεί και το γεγονός, ακόμα και μέρες μετά την αποκατάσταση, να φέρει μια ιδιαίτερη οσμή.

Επισημαίνεται επίσης ότι  εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ανωτέρω αναφερόμενες διακοπές στην υδροδότηση είναι συνεχείς, απροειδοποίητες και γίνονται σε τυχαίο χρόνο, έχει σημειωθεί εισροή νερού με λάσπη σε οικιακές συσκευές (πλυντήρια ρούχων και πιάτων) οι οποίες ευρίσκοντο σε λειτουργία κατά τη διακοπή και συνέχισαν τη λειτουργία τους μετά την αποκατάσταση της υδροδότησης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ να μου γνωρίσετε:

1. Αν, μετά τις συνεχείς διαρρήξεις του δικτύου ύδρευσης, έχει ελεγχθεί η ποιότητα του νερού στην περιοχή ώστε να είναι πιστοποιημένη η καταλληλότητά του για ανθρώπινη χρήση ή αν υπάρχει το ενδεχόμενο να υφίστανται λόγοι ακαταλληλότητάς του οι οποίοι μπορεί να επηρεάσουν τη δημόσια υγεία.
2. Αν η αποκατάσταση των κατ’ επανάληψη βλαβών του δικτύου ύδρευσης που σημειώνονται εξαιτίας της εκτέλεσης των έργων της ΔΕΔΑ - Εταιρεία Διανομής Αερίου επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑ Λαμίας (κόστος υλικών, υπερωριών του προσωπικού κλπ.). Ποιο είναι το κόστος αυτό κι αν θα καλυφθεί από την ΔΕΔΑ - Εταιρεία Διανομής Αερίου ή αν τελικώς θα κληθούμε να το επωμιστούμε εμείς οι πολίτες του Δήμου Λαμιέων.
3. Γιατί, ενώ τα έργα τοποθέτησης των αγωγών μεταφοράς του φυσικού αερίου έχουν περαιωθεί εδώ και περισσότερους από δύο μήνες στο νότιο τμήμα της περιοχής του Παγκρατίου Λαμίας και επί των ανωτέρω αναφερομένων οδών (Γρεβενών, Μπελογιάννη και Πρεβέζης), οι οποίες μάλιστα εξυπηρετούν την πρόσβαση μαθητών, σε ευαίσθητες ηλικίες και με ευαίσθητες ανάγκες, σε πέντε σχολικές μονάδες, δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί το οδόστρωμα ώστε να επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του.

Κώστας Θερμογιάννης
κάτοικος Παγκρατίου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση