Όχι λένε οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ στην κατάργηση του εξεταστικού κέντρου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 18:45 Όχι λένε οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ στην κατάργηση του εξεταστικού κέντρου (φώτο αρχείου)

Κανείς δεν τους ρώτησε, ή τέλος πάντων δεν τους εξήγησε τους λόγους. Όταν μάλιστα οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Λαμίας πήγαν στον προϊστάμενο της Β΄θμιας στη Φθιώτιδα για να συζητήσουν το θέμα, αντιμετωπίστηκαν με απαξίωση.

Οι μαθητές τονίζουν ότι το 3ο ΓΕΛ. όπου μεταφέρεται το εξεταστικό κέντρο, "φορτώνεται" με βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει από πλευράς προσβασιμότητας, κάτι το οποίο θα δημιουργεί επιπρόσθετο άγχος σε εξεταζόμενους και γονείς εκείνες τις δύσκολες ημέρες των εξετάσεων.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο διαμαρτυρίας - καταγγελία  των μαθητών της Γ' Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Λαμίας.

«Θέλουμε να αναφερθούμε στη πρόσφατη απόφαση μείωσης των εξεταστικών κέντρων που αφορούν τις  πανελλήνιες εξετάσεις 2016-2017 στο νόμο Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το σχολείο μας που μέχρι πέρυσι αποτελούσε εξεταστικό κέντρο για το ίδιο, το Μουσικό Σχολείο Λαμίας,το εκκλησιαστικό λύκειο Λαμίας και το λύκειο Μοσχοχωρίου, φέτος δεν θα αποτελέσει εξεταστικό κέντρο. Αντιθέτως, τα σχολειά αυτά θα μεταφερθούν στο 3ο ΓΕΛ Λαμίας για την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το γεγονός αυτό μας βρίσκει ασύμφωνους διότι πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα, κυρίως, στη μετακίνηση των υποψηφίων προς το χώρο του 3ου ΓΕΛ, καθώς ο αριθμός των μαθητών είναι μεγάλος και η τοποθεσία του δυσχεραίνει την πρόσβαση μεγάλου αριθμοί ΙΧ.

Επιζητούμε τον λόγο κατάργησης του σχολείου μας ως εξεταστικό κέντρο καθώς δεν μας δόθηκαν τα κριτήρια τα οποία οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Θεωρούμε πως μια τέτοια αλλαγή δεν ήταν σε καμιά περίπτωση απαραίτητη!

Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να αναφέρουμε τη δυσαρέσκεια μας για το γεγονός ότι παρόλο που απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας για το ζήτημα αυτό, αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση και δε μας δόθηκε καν η ευκαιρία να εκφράσουμε την άποψη και τα αιτήματα μας, πάνω στο παρόν θέμα».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση