Τι θα γίνει με τα "φυλακισμένα" σκυλιά στα μπαλκόνια?

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 08:02 Τι θα γίνει με τα "φυλακισμένα" σκυλιά στα μπαλκόνια? (φώτο αρχείου)

Είναι πάρα πολλές οι καταγγελίες που φτάνουν στο LamiaReport για τους ιδιοκτήτες των σκυλιών που τα έχουν κλεισμένα σε βεράντες ή και μέσα σε διαμερίσματα, τα οποία δεν σταματούν να γαβγίζουν και φυσικά ενοχλούν τους περίοικους.

«Στην οδό Έσλιν σε συγκεκριμένη πολυκατοικία γαβγίζουν σε καθημερινή βάση σκυλιά που ανήκουν σε συγκεκριμένη κυρία. Δυστυχώς τα σκυλιά αυτά ενοχλούν σχεδόν όλη την πολυκατοικία, καθώς μπορεί να γαβγίσουν και στις 4 το πρωί. Θα ήθελα να «ταρακουνήσω» τη συγκεκριμένη κυρία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υποχρεωθώ να κάνω καταγγελία στη φιλοζωική...», γράφει ένας από τους αναγνώστες.

Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια να τα χαιρόμαστε στην αρχή και μετά να τα παρατάμε και να μην τα φροντίζουμε. Οι ιδιοκτήτες πριν πάρουν ένα ζώο θα πρέπει να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις που έχουν και φυσικά να είναι συνειδητοποιημένοι για την απόφαση που παίρνουν.

Πολλές οι καταγγελίες και στο Φιλοζωικό Φθιώτιδας, ο οποίος συμβουλεύει τους πολίτες να καταγγέλλουν τις περιπτώσεις αυτές στην αστυνομία.

«Σύμφωνα με το νόμο ο μόνος που μπορεί να ελέγξει και να επιβάλει πρόστιμα είναι η αστυνομία. Παρ όλα αυτά καταγγελίες για ζώα σε μπαλκόνια, μόνιμα δεμένα, κακοποίηση κάθε είδους κ.λ.π. γίνονται στο σύλλογό μας άλλοτε επώνυμα, τις περισσότερες φορές ανώνυμα.... Εμείς το πρώτο που κάνουμε είναι να διαπιστώσουμε την αλήθεια των καταγγελλομένων και στη συνέχεια να έρθουμε σε επαφή μαζί τους για να τους επιστήσουμε την προσοχή ώστε να αλλάξουν οι συνθήκες. Αν αυτό δεν αλλάξει μέσα σε λίγες μέρες το καταγγέλλουμε στην αστυνομία. Μόλις προχθές ...η τελευταία σοδειά... ήταν 5 καταγγελίες στην αστυνομία τις περισσότερες για ζώα σε μπαλκόνια...», σχολίασε σε ανάλογη καταγγελία η Αγγέλα Μπαρτσιώκα από το Φιλοζωικό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση