Ποιος ο ρόλος των φυλάκων στις παιδικές χαρές του Δήμου Λαμιέων;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 16:14 Ποιος ο ρόλος των φυλάκων στις παιδικές χαρές του Δήμου Λαμιέων;

…Το παραπάνω ερώτημα μας έθεσε αναγνώστρια που μας κατήγγειλε περιστατικό στην παιδική χαρά του Αγίου Λουκά.

Σύμφωνα με την καταγγέλουσα τα παιδιά της έπαιζαν στην καινούρια φυσούνα - τσουλήθρα που έχει τοποθετηθεί στο σημείο, όταν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (ίσως και γυμνασιόπαιδα), επιδίδονταν σε άλματα πάνω από τα κεφάλια των μικρών, με κίνδυνο αφενός να τα χτυπήσουν και να χτυπήσουν και τα ίδια ή να προκαλέσουν φθορά στα καινούρια όργανα που τοποθετήθηκαν με έξοδα του Δήμου, δηλαδή με τα χρήματα όλων μας.

«Θεώρησα σωστό να ενημερώσω τον φύλακα και να του ζητήσω να κάνει παρατήρηση στα μεγάλα παιδιά για την επικίνδυνη συμπεριφορά τους…», λέει η κυρία που έμεινε εμβρόντητη από την προσβλητική απάντηση του φύλακα. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο τελευταίος της είπε: «όποιος δεν μπορεί να προσέξει τα παιδιά του να μην τα φέρνει. Εγώ είμαι εδώ για να μην μπαίνουν ενήλικες που δε συνοδεύουν παιδιά…»!

Εννοείται φυσικά ότι η αποστολή των φυλάκων δεν είναι απλά και μόνο για face control, καθώς πρωτίστως έχουν τοποθετηθεί για την προστασία των χώρων και ενίοτε να φροντίζουν να μην κινδυνεύουν άτομα από τη χρήση τους. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί η καταγγελία και σε κάθε περίπτωση οι υπάλληλοι να ενημερωθούν καλύτερα όχι μόνο για τις στοιχειώδεις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους, αλλά και για τις κοινωνικές έναντι των συμπολιτών τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση