Τι θα γίνει με την 2η ΤΟΜΥ στη Λαμία κύριε Υπουργέ;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 08:21 Τι θα γίνει με την 2η ΤΟΜΥ στη Λαμία κύριε Υπουργέ; (φώτο αρχείου)

Το πρωί της Τετάρτης ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης θα έρθει στη Λαμία για να εγκαινιάσει την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας, που ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί και η οποία βρίσκεται όπισθεν του συγκροτήματος 2ου Γυμνασίου - Λυκείου, στην οδό Παπαβασιλείου 6 και Χαλμούκου.

Τι θα γίνει όμως με την 2η μονάδα ΤΟΜΥ, που με αγωνία περιμένουν οι κάτοικοι στο Παγκράτι και την ευρύτερη περιοχή;

Διαβάστε την επιστολή - καταγγελία που απέστειλαν στο LamiaReport κάτοικοι της περιοχής Παγκρατίου - Καλυβίων Λαμίας.

Όπως ήδη έχετε δημοσιεύσει στην Λαμία προβλέπεται και έχουν εξαγγελθεί 2 ΤΟΜΥ μία που ήδη λειτουργεί στην έκθεση και μια 2η (διοικητικά είναι πρώτη) στο Παγκράτι Λαμίας. Με το παρών μήνυμα θα θέλαμε να παρακαλέσουμε εσάς και το site σας να αναδείξετε και να πιέσετε όσο μπορείτε τους αρμοδίους στην 5η ΥΠΕ να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να ανοίξει σύντομα και η 2η ΤΟΜΥ στο Παγκράτι Λαμίας.

Πρόκειται για μια κίνηση που θα εξυπηρετήσει αρκετούς συμπολίτες μας στην υποβαθμισμένη περιοχή ευρύτερα του παγκρατίου και των Καλυβίων. Συγκεκριμένα πρόκειται για αρκετούς συμπολίτες που χρειάζονται και έχουν ανάγκη τη δομή αυτή ώστε να έχουν πρόσβαση στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας και είναι μαζικό αίτημα της περιοχής.

Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε ότι ήδη έχει γίνει προκήρυξη για το προσωπικό και για τη 2η ΤΟΜΥ με μία και μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει σε έλλειψη ενός γιατρού. Εκκρεμότητα που μπορεί ενδεχομένως να λυθεί με τον ίδιο τρόπο που λύθηκε και για την 1η ΤΟΜΥ δηλαδή με προσωρινή απόσπαση Ιατρού μέχρι να βγει προκήρυξη Ιατρών για τις ΤΟΜΥ.

Έτσι, με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να να αναδείξετε και να πιέσετε όσο μπορείτε τους αρμοδίους στην 5η ΥΠΕ να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να ανοίξει σύντομα και η 2η ΤΟΜΥ στο Παγκράτι Λαμίας για να εξυπηρετηθούμε όλοι όσοι μένουμε σε αυτή την υποβαθμισμένη περιοχή. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι στη πρωτεύουσα της περιφέρειας αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο ένα ΤΟΜΥ την ίδια στιγμή που στο βόλο λειτουργούν ήδη 2 και ανοίγει σύντομα και τρίτο και στη Χαλκίδα λειτουργούν ήδη δύο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων με εκτίμηση ομάδα πολιτών ευρύτερης περιοχής Παγκρατίου - Καλυβίων Λαμίας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση