ΗΠΑ: Χάκερ ανέπτυξαν λογισμικό που κλέβει αυτόματα γυμνές φωτογραφίες γυναικών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Μαΐου 2015 17:45 ΗΠΑ: Χάκερ ανέπτυξαν λογισμικό που κλέβει αυτόματα γυμνές φωτογραφίες γυναικών

Οι δημιουργοί του Photofucket συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα - Οι δύο δράστες,  ένας εκ των οποίων ελληνικής καταγωγής, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ

Δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων ελληνικής καταγωγής, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ με την κατηγορία ότι ανέπτυξαν λογισμικό που μπορούσε να εισβάλει αυτόματα σε online άλμπουμ γυναικών και να κλέβει τις γυμνές τους φωτογραφίες.
Ο Μπράντον Μπουρέτ και ο Αθανάσιος Ανδριανάκης συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της ανάπτυξης μίας κακόβουλης εφαρμογής ονόματι «Photofucket» και τη διάθεσή της στους χρήστες του Ίντερνετ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εφαρμογή αυτή, που υποκλέπτει δεδομένα χρηστών και φωτογραφίες από τη δημοφιλή ιστοσελίδα φιλοξενίας φωτογραφιών Photobucket, πωλούνταν από τους δύο άνδρες έναντι αδράς χρηματικής αμοιβής σε χρήστες.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολυάριθμα φόρουμ στο ίντερνετ που παρέχουν εργαλεία για την πρόσβαση σε ιστότοπους φιλοξενίας φωτογραφιών, μέχρι τώρα οι σχετικές εφαρμογές απαιτούσαν από τον χρήστη να χακάρει ξεχωριστά κάθε λογαριασμό για να αποσπάσει το υλικό.

Εδώ ακριβώς πρωτοτυπεί η εφαρμογή των δύο φερόμενων ως κυβερνοεγκληματιών, αφού επιτρέπει την αυτόματη συλλογή φωτογραφιών από εκατοντάδες λογαριασμούς ταυτόχρονα.

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com