Ο Τραμπ είπε ότι θα βοηθήσει να αφεθεί ελεύθερος ο ράπερ ASAP Rocky, ο οποίος συνελήφθη στη Σουηδία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 17:59 Ο Τραμπ είπε ότι θα βοηθήσει να αφεθεί ελεύθερος ο ράπερ ASAP Rocky, ο οποίος συνελήφθη στη Σουηδία

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τράμπ δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο ότι, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον σύζυγό της, Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός ράπερ ASAP Rocky, ο οποίος συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση στη Σουηδία θα επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του.

Το υπουργείο Εξωτερικών ασχολείται με το ζήτημα τώρα και θα έρθει πίσω σύντομα, ανέφερε η Μελάνια Τραμπ.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη γυναίκα του τον λόγο του ότι το θέμα θα διευθετηθεί, αφού δέχθηκε κατ' επανάληψη τηλεφωνήματα από εκπροσώπους της Αφρο-Αμερικανικής κοινότητας και αιτήματα να προβεί σε ενέργειες για την τύχη του ASAP Rocky (A$AP Rocky).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι δεν γνώριζε τον ράπερ, αλλά η σύζυγός του γνώριζε ποιος ήταν ο καλλιτέχνης και ότι εκείνη τον ενημέρωσε για την υπόθεση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αργότερα στο Twitter ότι έλαβε επίσης τηλεφώνημα από τον ράπερ Kanye West για το θέμα του ASAP Rocky.

Ο ράπερ Kanye West και η σύζυγός του, πρωταγωνίστρια τηλεοπτικών ριάλιτι, Κιμ Καρντάσιαν φέρονται να ζήτησαν από τον Ντόναλντ Τραμπ μέσω του ανώτερου συμβούλου του και γαμπρού του Τζάρετ Κούσνερ να βοηθήσει τον ASAP Rocky.

Ο ASAP Rocky τελεί υπό κράτηση από τις αρχές Ιουλίου, ενώ η σουηδική αστυνομία διερευνά την εμπλοκή του σε επεισόδιο στη Στοκχόλμη, που συνέβη πριν από την εμφάνισή του σε Μουσικό Φεστιβάλ. Τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media τον δείχνουν να ρίχνει βίαια στο έδαφος έναν άνθρωπο, να τον χτυπά και να τον κλωτσάει. Ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο ράπερ ενήργησε όντας σε αυτοάμυνα.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκε ότι ο εισαγγελέας της Σουηδίας κατέθεσε αίτημα ο ράπερ να παραμείνει υπό κράτηση για μία ακόμη εβδομάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για το επεισόδιο.

Ο ASAP Rocky, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Rakim Mayers, υποστηρίζει ότι παρενοχλήθηκε από δύο αγόρια, ενώ έκανε βόλτα με τη συνοδεία του στη Στοκχόλμη.

Ο ράπερ δημοσίευσε αρχικά βίντεο στο Instagram, στα οποία αναφέρει ότι τους παρακολουθούν δύο νεαροί. "Δεν τους γνωρίζουμε και δεν θέλουμε προβλήματα" έγραψε στη λεζάντα ενός από τα βίντεο. "Μας ακολουθούν εδώ και τέσσερα τετράγωνα".

Σε ένα άλλο βίντεο διάρκειας τριών λεπτών που ανάρτησε ο ράπερ λέει ότι ένας από τους νεαρούς χτύπησε ένα άνδρα της ασφάλειάς του "στο πρόσωπο με ακουστικά".

Αργότερα δημοσιεύθηκαν από άλλους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που δείχνουν πώς ο ράπερ άρπαξε το νεαρό, τον έριξε στο έδαδφος και μαζί με τους συνοδούς του τον χτύπησαν και τον κλώτσησαν. Δύο ακόμη άτομα κρατούνται στη Σουηδία για την υπόθεση.

Αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο ράπερ Post Malone και o τραγουδιστής της ποπ, Σον Μέντες, η ηθοποιός Τζάντα Πίνκετ Σμιθ εξέφρασαν τη στήριξή τους στον ράπερ και υπέγραψαν στη διαδικτυακή εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών με αίτημα την αποφυλάκισή του με το hashtag "JusticeForRocky".

 

Πηγή: ΑΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση