Κοροναϊός: Ο υπουργός Υγείας του Ιράν βήχει μπροστά στις κάμερες- Βρέθηκε θετικός στον ιό [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 17:52 Κοροναϊός: Ο υπουργός Υγείας του Ιράν βήχει μπροστά στις κάμερες- Βρέθηκε θετικός στον ιό [Βίντεο]

Βήχει και με το ζόρι στέκεται στα πόδια του σε τηλεοπτική ομιλία για τα μέτρα πρόληψης

Σε καραντίνα βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Ιράν, Ιράζ Χαριρτσί, που μολύνθηκε από κοροναϊό, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

"Θα τον νικήσω" ακούγεται να λέει στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο twitter, στέλνοντας μήνυμα για όσους έχουν επίσης προσβληθεί από τον ιό.

 

 

Σε τηλεοπτική ομιλία τη Δευτέρα 24/2 ο Ιράζ Χαριρτσί φαίνεται να υποφέρει μπροστά στις κάμερες, βήχοντας και σκουπίζοντας τον ιδρώτα του, ενώ προσπαθεί να κρατηθεί στα πόδια του.

 

 

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου είχε ανακοινώσει πως ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό έφθασε τους 16 στο Ιράν και κάλεσε τους Ιρανούς να μένουν στα σπίτια τους, διότι αυτό "είναι ασφαλέστερο". Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπήρξαν 34 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα, "περιλαμβανομένων 16 στην πόλη Κομ".

"Είναι ένας απρόσκλητος επισκέπτης, με τη βοήθεια του Θεού  θα το ξεπεράσουμε", δήλωσε ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι σε τηλεοπτική ομιλία.

Το Ιράν, το οποίο επιβεβαίωσε τους δύο πρώτους θανάτους την περασμένη εβδομάδα στο Κομ δεν έχει πει πόσα άτομα έχουμ μπει σε καραντίνα, αλλά το ημιεπίσημο πρακτορείο Mehr δήλωσε ότι έχουν νοσηλευτεί 320 άτομα.

Το ξέσπασμα του ιού στο Ιράν όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters έρχεται τη στιγμή που η  αυξανόμενη πίεση στις ΗΠΑ έχει χτυπήσει σκληρά την οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με το Reuters το ξέσπασμα του ιού απειλεί να απομονώσει το Ιράν περαιτέρω, με αρκετές χώρες να αναστέλλουν πτήσεις μετά από περιστατικά κοροναϊού σε ταξιδιώτες από το Ιράν. Κρούσμαστα επιβεβαιώθηκαν στον Καναδά, στον Λίβανο, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση