Ερντογάν σε Σολτς: Να επιστρέψει η Γερμανία στην πολιτική των ίσων αποστάσεων από Ελλάδα και Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 18:04 Ερντογάν σε Σολτς: Να επιστρέψει η Γερμανία στην πολιτική των ίσων αποστάσεων από Ελλάδα και Τουρκία

Την ενόχλησή του για την στάση της Γερμανίας, όπως αυτή εκφράστηκε τόσο από τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, όσο και από την υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, δεν έκρυψε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε διπλωματική μεν γλώσσα, αλλά με σαφήνεια, ο Ερντογάν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Όλαφ Σολτς, είπε πως η Άγκυρα αναμένει από το Βερολίνο «να επιστρέψει στην ουδέτερη στάση σχετικά με τις ελληοτουρκικές σχέσεις», τουλάχιστον όπως μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη στον Σολτς πως δίνει «εξέχουσα σημασία» στην ανάπτυξη των Τουρκο-γερμανικών σχέσεων σε κάθε επίπεδο, ενώ – πάντα κατά το Anadolu – είπε στον Γερμανό καγκελάριο πως πρέπει να αναθερμανθούν οι διαπραγματεύσεις για την Τελωνειακή Ένωση και την σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση